434 különböző nyitott pályázat
2021. szeptember 22.
Pályázati szűrő
jog

Kapacitásfejlesztés támogatása a gyermekjogi és gyermekvédelmi területekkel foglalkozó menekültügyi és migrációs szakemberek számára

Összefoglaló:

A REC Program pályázatot hirdet a következő témában: a felügyelet nélkül maradt gyermekek életszínvonalának kézzelfogható emelése, különös tekintettel a migráció következményeként megvalósult helyzetekre. Prioritások: a gyermekjogok védelme és tiszteletben tartása, főként a családjuktól elszakadva az Eu-ba érkező gyermekekre koncentrálva; kapacitásépítési és együttműködési mechanizmusok, azon határőrök számára, akik feladata a gyermekjogok érvényesülésének biztosítása. A kiírás várhatóan 2016. szeptember 13-tól lesz nyitott.


Célok:

A felhívás célja, hogy finanszírozni tudja a célzott, konkrét projekteket, amelyekkel biztosítható a felügyelet nélkül maradt gyermekek életszínvonalának kézzelfogható emelése (migrációval összefüggésbe hozható projektek).

1.Prioritás:

A gyermekjogok védelme és tiszteletben tartása, azok fokozottabb biztosítása az EU területére érkező migránsok körében. Ennek eszköze: kapacitásfejlesztés. Főként azokra a gyermekekre koncentrál a felhívás, akik felügyelet nélkül, családjuktól elszakadva érkeznek az EU területére.

2. Prioritás:

Kapacitásépítési és együttműködési mechanizmusok, azon határőrök számára, akiknek a feladata a gyermekjogok érvényesülésének biztosítása.

A felhívás segíti az Uniós törekvések kiegészítését a gyermekjogi és a gyermekvédelmi területeken, valamint támogatja az egységes gyermekbiztonsági rendszerek munkáját. (Ajánlott az egységesített gyermekbiztonsági rendszerek 10 alapelvével való összhang.)

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kiírás várhatóan 2016. november 24-től lesz nyitott.

Végrehajtó ügynökség: Jogérvényesülési és Fogyasztópolitikai Főigazgatóság (DG JUST)
Pályázati azonosító: REC-RCHI-PROF-AG-2016
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.03.08.
Keretösszeg: 3 100 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 80%
Kedvezményezett:

Közintézmények, magánszervezetek vagy nemzetközi szervezetek jelentkezését várják. A profitorientált szervezetek pályázása a nonprofit szervezetekkel vagy a közintézményekkel közösen kell, hogy történjen.

Konzorciumi előírás:

A pályázás csak konzorciumi formában történhet, legalább négy tagállami szervezet bevonásával.

Feltöltés ideje: 2016. 06. 29.
Határidő:
2017.03.08.
Kiírás neve magyarul:
Kapacitásfejlesztés támogatása a gyermekjogi és gyermekvédelmi területekkel foglalkozó menekültügyi és migrációs szakemberek számára
Kiírás neve angolul:
To support capacity building on rights of the child and child protection for professionals in asylum and migration
Program:
Rights, Equality and Citizenship Programme (2014-2020)