403 különböző nyitott pályázat
2020. július 13.
Pályázati szűrő
mo
kh

Filmszínházi hálózatok támogatása

Összefoglaló:

A Creative Europe program keretében filmszínházi hálózatok pályázhatnak közvetlen forrásra. Támogatott tevékenységek a filmszínházi hálózatok kialakítása és üzemeltetése; ezeken belül is a hálózatépítési tevékenységek, az európai filmek népszerűsítése, a más platformokkal közösen végzett marketingtevékenységek támogathatók.

Célok:

A kulturális és kreatív alkotások országok közötti forgalmának előmozdítását célzó egyedi célkitűzésen belül a Média alprogram egyik prioritása a transznacionális és nemzetközi üzemeltetés, valamint az országok közötti forgalmazás és mobilitás előmozdítása. Ennek keretében a média alprogram támogatja a filmszínházi hálózatok kialakítását és üzemeltetését.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA/10/2016
Státusz: lejárt
Határidő: 2016.06.08.
Keretösszeg: 10 400 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

A támogatás mértéke a projekt elszámolható költségeinek legfeljebb 40%-a lehet.

Kedvezményezett:

A pályázaton filmszínházi hálózatok vehetnek részt.

Filmszínházi hálózatnak tekintendő az európai független filmszínházak olyan csoportja, amely egy jogszerűen létrehozott koordináló szerv segítségével közös tevékenységeket dolgoz ki az európai filmek bemutatása és népszerűsítése terén. A koordináló szervnek különösen a filmszínházak közötti kommunikációs és információs rendszer működését kell biztosítania.

Támogatásra jogosultak a média alprogramban részt vevő legalább 20 országban található, összesen legalább 100 filmszínházat képviselő filmszínházi hálózatok.

Független európai filmszínháznak tekintendő az olyan, egy vagy több vetítővászonnal rendelkező vállalat, szövetség vagy szervezet, amely a média alprogramban részt vevő országokban működik ugyanazon névvel. A pályázó vagy a pályázó szervezet egy részlege fő tevékenységének a filmvetítésnek kell lennie. A hálózatnak és a részt vevő filmszínházaknak közvetlenül vagy többségi arányban a média alprogramban részt vevő országok valamely részt vevő országban bejegyzett állampolgárainak a tulajdonát kell képezniük, és ilyen tulajdonban kell maradniuk.

A kedvezményezettekre vonatkozó részletes követelményrendszer megtalálható a (dokumentációs linken át elérhető) részletes pályázati kiírásban.

Konzorciumi előírás:

Támogatásra jogosultak a média alprogramban részt vevő legalább 20 országban található, összesen legalább 100 filmszínházat képviselő filmszínházi hálózatok.

Feltöltés ideje: 2016. 04. 25.
Határidő:
2016.06.08.
Kiírás neve magyarul:
Filmszínházi hálózatok támogatása
Kiírás neve angolul:
THE "CINEMA NETWORKS" SCHEME
Program:
Creative Europe
Alprogram:
MEDIA Sub-programme