88 különböző nyitott pályázat
2021. június 18.
Pályázati szűrő
ikt
émg

A bio-alapú iparágakra és termékekre vonatkozó statisztikai adatok összegyűjtése érdekében követendő eljárás kidolgozása

Összefoglaló:

Konzorciumok pályázhatnak a H2020 program keretében a következő témában: a bio-alapú iparágak egységes statisztikai hátterének megteremtése azzal a céllal, hogy az adatok integrálhatók legyenek az európai statisztikai infrastruktúrába.

Célok:

Bizonyos biogazdasági ágazatok, mint az élelmiszerlánc, vagy a bioenergia, egységes hivatalos statisztikával rendelkeznek, a bio-alapú iparágak megbízható és egységes statisztikai háttere azonban hiányzik. Jelentős adathiány gátolja a kapcsolódó gazdasági modellek kidolgozását, amelyek elősegíthetnék a biogazdaság és ennek gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi hatásainak számszerűsítését.

A pályázat bioalapú-termékadatok gyűjtésére vonatkozó olyan módszertan kidolgozását, illetve gyakorlati alkalmazását támogatja, amely lehetővé teszi az adatok integrálását az európai statisztikai infrastruktúrába (Eurostat).

A pályázatok kidolgozásának kereteit a következő aspektusok határozzák meg:

A bio-alapú termékekre vonatkozó, jelenlegi CEN szabványosítási munkához való kapcsolódás

A vámtisztviselők és laboratóriumi szakemberek képzési és technikai támogatása a tagállamok területén, és kapcsolódás a Customs 2020 programhoz, illetve az Európai Unió Vámügyi Kompetencia Kerethez (EU Customs CFW)

Néhány bio-alapú termékcsoport esetében a bio-alapú szén és/vagy bio-alapú összetevők meghatározása

Az európai és nemzetközi adatbázisokkal való kompatibilitás

A projektek keretében generált adatokat a jelenleg is érvényben levő, vagy újként fejlesztett gazdasági modellekben kell alkalmazni, elősegítve a biogazdaság fejlődésének leírását, valamint a gazdaság egészéhez való kapcsolódását, gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi hatásainak szemléltetését.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: BB-02-2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.02.14.
Keretösszeg: 6 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2016. 04. 14.
Határidő:
2017.02.14.
Kiírás neve magyarul:
A bio-alapú iparágakra és termékekre vonatkozó statisztikai adatok összegyűjtése érdekében követendő eljárás kidolgozása
Kiírás neve angolul:
Towards a method for the collection of statistical data on bio-based industries and bio-based products
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges