137 különböző nyitott pályázat
2022. augusztus 20.
Pályázati szűrő
tud inf
JRC

Hop On Facility – gyengébb innovációs teljesítményű országokban működő szervezetek részvételének elősegítése

Összefoglaló:

A Hop On Facility konstrukció keretében a gyengébb innovációs teljesítményű (ún. widening) országokban működő szervezetek egy már folyamatban levő, a Horizon Europe program 2. pillére, vagy az Európai Innovációs Tanács „Pathfinder” konstrukciója keretében támogatott projektbe való integrálására nyílik lehetőség.

Célok:

A Hop On Facility konstrukció keretében a gyengébb innovációs teljesítményű (ún. widening) országokban működő szervezetek egy már folyamatban levő, a Horizon Europe program 2. pillére, vagy az Európai Innovációs Tanács „Pathfinder” konstrukciója keretében támogatott projektbe való integrálására nyílik lehetőség, olyan módon, hogy a projekt eredeti költségvetését valamint tevékenységeit az újólag integrált szervezetre vonatkozó feladatokkal/munkacsomagokkal, költségvetési elemekkel egészítik ki. Mindez önkéntes alapon történik, anélkül, hogy érintené a megvalósító konzorcium választási szabadságát, és a kiválóság elvét. A lehetőség a Horizon Europe program 2. pillére, és az Európai Innovációs Tanács „Pathfinder” konstrukciója valamennyi pályázati témája számára nyitott, és különösen a zöld és digitális gazdaságra való átállás szakpolitikai célkitűzés megvalósulásához hozzájáruló pályázatok esetében javasolt. A benyújtásra kerülő pályázatokban demonstrálni szükséges az új partner által a már megvalósulás alatt álló projekthez nyújtott hozzáadott értéket, valamint szerepelnie kell benne az új partner profiljának, valamint a projektben betöltött szerepének részletes leírása is. Az új partner számára saját munkacsomag kidolgozására kell, hogy sor kerüljön, a projekt eredeti költségvetése kizárólag az új partner által megvalósítandó feladatok vonatkozásában releváns összeggel emelhető meg, azzal a kivétellel, hogy a koordinátor szerepét betöltő szervezet költségvetése az új helyzetre való tekintettel 10%-kal emelhető.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-WIDERA-2022-ACCESS-07-01
Státusz: lejárt
Határidő: 2022.04.20.
Keretösszeg: 40 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2022. 02. 10.
Határidő:
2022.04.20.
Kiírás neve magyarul:
Hop On Facility – gyengébb innovációs teljesítményű országokban működő szervezetek részvételének elősegítése
Kiírás neve angolul:
Hop On Facility
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Widening Participation and Strengthening the European Research Area (WIDERA)