0 különböző nyitott pályázat
2024. július 17.
Pályázati szűrő
tud inf
díj2

MSCA szakembercsere 2022

Összefoglaló:

A téma keretében kutatás-fejlesztési tevékenységet végző szakemberek nemzetközi, interdiszciplináris mobilitása kerül támogatásra, a résztvevő szervezetek közötti tudástranszfer elősegítése érdekében.

Célok:

A téma keretében kutatás-fejlesztési tevékenységet végző szakemberek nemzetközi, interdiszciplináris mobilitása kerül támogatásra, a résztvevő szervezetek közötti tudástranszfer elősegítése érdekében. A partnerséget alkotó szervezetek közvetlenül járulnak hozzá közös kutatás-fejlesztési projekt megvalósításához, a támogatásra jogosult szakemberek kiküldetése/fogadása révén. A megvalósítani tervezett projekt korábban realizált munkán kell, hogy alapuljon, tevékenységeivel ugyanakkor azon túlmutatónak kell lennie, és a partnerek közötti hosszútávú együttműködés kialakításához, illetve megerősítéséhez kell, hogy hozzájáruljon. A szakembercsere három dimenzió mentén valósulhat meg: a támogatás keretében ágazatközi, nemzetközi és interdiszciplináris szakembercsere megvalósítására nyílik lehetőség. Bár az Európai Unió, valamint a program társult államai közötti szakembercsere elsősorban ágazatközi relációban kell, hogy megvalósuljon, adott esetben azonos ágazaton belüli szakembercserére is lehetőség nyílik, amennyiben az interdiszciplináris jellegű. Tudásmegosztás céljából a projektek keretében egyebek mellett hálózatépítési tevékenységek, workshopok, konferenciák megvalósítására is sor kell, hogy kerüljön, valamint a résztvevő munkatársak számára a projektek új készségek elsajátítását, szakmai előmenetelük vonatkozásában további lehetőségeket kell, hogy biztosítson.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-MSCA-2022-SE-01-01
Státusz: lejárt
Határidő: 2023.03.08.
Keretösszeg: 77 500 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Feltöltés ideje: 2021. 12. 15.
Határidő:
2023.03.08.
Kiírás neve magyarul:
MSCA szakembercsere 2022
Kiírás neve angolul:
MSCA Staff Exchange 2022
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
MSCA - Marie Skłodowska-Curie Actions