0 különböző nyitott pályázat
2023. május 30.
Pályázati szűrő
ikt
nka
bt
gyf
űt
émg
eh
köz, mob
keg
b
víz

FET Open: FET projektek során felmerülő új innovációs ötlet elindítása

Összefoglaló:

Ez a pályázati forrás olyan új ötletek elindítását támogatja, amelyek az FP7, illetve a H2020 programok végrehajtása során merültek fel, és valamely FET projekthez közvetlenül kapcsolódnak - de azon projektek keretében nem valósulnak meg. Ezek a tevékenységek a következők lehetnek: a kereskedelmi hasznosítás folyamatának azonosítása, piac- és versenyképesség-elemzés, technológiai értékelés, szellemi tulajdonjogok rendezése és az ehhez kapcsolódó stratégia, üzleti forgatókönyv és pénzügyi elemzés készítése, kapcsolatépítés és az ehhez kapcsolódó tevékenységek.

Célok:

Gyakori, hogy a FET projektek során nem várt, további kereskedelmi illetve társadalmi hasznosításra alkalmas lehetőségek nyílnak. Mindez az innovációkhoz kapcsolódó újabb feladatok felmerülését jelenti, melyek az eredeti projekttervben nem szerepeltek. A pályázati felhívás célja ezen tevékenységek támogatása. Ennek értelmében kizárólag az FP7, vagy a H2020 programok keretében támogatott, már megvalósult, vagy még folyamatban levő FET projektekhez közvetlenül kapcsolódó tevékenységek támogatására van lehetőség. A kiírás nem támogat további kutatást, vagy olyan tevékenységeket, amelyeket az eredeti FET projektben már eleve is terveztek.

A támogatott tevékenységek lehetnek: a kereskedelmi hasznosítás folyamatának azonosítása, piac- és versenyképesség-elemzés, technológiai értékelés, szellemi tulajdonjogok rendezése és az ehhez kapcsolódó stratégia, üzleti forgatókönyv és pénzügyi elemzés készítése, kapcsolatépítés és az ehhez kapcsolódó tevékenységek.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: FETOPEN-04-2016-2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2016.09.29.
Keretösszeg: 1 200 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek.

Egy arra jogosult köz-vagy magánszervezet önállóan is pályázhat.

Feltöltés ideje: 2016. 03. 07.
Határidő:
2016.09.29.
Kiírás neve magyarul:
FET Open: FET projektek során felmerülő új innovációs ötlet elindítása
Kiírás neve angolul:
FET Innovation Launchpad
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Excellent Science