0 különböző nyitott pályázat
2024. március 03.
Pályázati szűrő
emd
kh

HÍREK - Újságírói partnerségek

Összefoglaló:

Az újságírói partnerségeknek ösztönözniük kell a szakmai hírmédia-szervezetek közötti szisztematikus együttműködést, támogatva az innovatív üzleti modellek tesztelését és a bevált gyakorlatok társaik közötti megosztását, valamint az innovatív újságírói együttműködések, szabványok és formátumok támogatását.

Célok:

Az újságírói partnerségeknek ösztönözniük kell a szakmai hírmédia-szervezetek közötti szisztematikus együttműködést a professzionálisan készített újságírás életképességének és versenyképességének javítása érdekében, támogatva az innovatív üzleti modellek tesztelését és a bevált gyakorlatok társaik közötti megosztását, valamint az innovatív újságírói együttműködések, szabványok és formátumok támogatását.

Várható eredmények:

  • Ágazati szintű hálózatok létrehozása a hírmédia szakemberei között azért, hogy a bevált dolgokat cserélje;
  • Tudásközpontok a technikai formátumok (írott / online sajtó, rádió / podcastok, TV stb.) és / vagy újságírói műfajok (helyi / regionális újságírás, közérdekű újságírás, adatújságírás, oknyomozó újságírás stb.) körüli alszektorok számára. ;
  • Újságírók és üzleti szakemberek szakmai ismereteinek megszerzése és fejlesztése;
  • Fokozott innováció és kreativitás az újságírói gyártási folyamatokban és a terjesztési folyamatokban;
  • Fokozott érdeklődés az újságírás iránt a különböző társadalmi-, nyelvi- és korcsoportok körében;
  • Az újságírók által előállított tartalmak életképességének fokozása.

A finanszírozandó tevékenységek leírása

Együttműködési projektek bármely hírmédia (al)szektorban és / vagy műfajban és között, amelyek célja az együttműködés fokozása és a rendszerszintű változások ösztönzése a tágabb hírmédia ökoszisztémában. A javasolt tevékenységeknek egyértelműen indokoltnak kell lenniük, és a választott (al)szektor(ok) igényeire és az előttük álló kihívásokra kell épülniük. A javasolt partnerségeket arra ösztönzik, hogy olyan országokból / régiókból származó szervezeteket vonjanak be, amelyek eltérő és sokszínű média képességekkel rendelkeznek a média pluralizmusára gyakorolt pozitív hatás maximalizálása érdekében.

Végrehajtó ügynökség: European Education and Culture Executive Agency - Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség
Pályázati azonosító: CREA-CROSS-2021-JOURPART
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.08.26.
Keretösszeg: 7 600 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 80%
Konzorciumi előírás:

A pályázatokat legalább 3 pályázóból álló konzorciumnak kell benyújtania (kedvezményezettek; nem kapcsolt jogalanyok), amely megfelel a következő feltételeknek: - Legalább 3 szervezet 3 különböző támogatható országból - A konzorciumok lehetnek nonprofit, állami és magán médiumok ( beleértve az írott / online sajtót, rádiót / podcastokat, TV-t stb.), valamint a hírmédiára összpontosító más szervezeteket (beleértve a médiaszövetségeket, civil szervezeteket, újságírói alapokat, a médiaszakemberekre összpontosító képzési szervezeteket).

Feltöltés ideje: 2021. 06. 28.
Határidő:
2021.08.26.
Kiírás neve magyarul:
HÍREK - Újságírói partnerségek
Kiírás neve angolul:
NEWS-Journalism partnerships
Program:
Creative Europe (CREA) Kreatív Európa
Alprogram:
KULTÚRA: horizontális fellépések, ágazati támogatás, különleges akciók