0 különböző nyitott pályázat
2023. május 30.
Pályázati szűrő
emd
kh

Kreatív Innovációs Laborok

Összefoglaló:

A felhívásban közzétett pályázat a különböző kulturális és kreatív szektorok szereplőit olyan innovatív digitális megoldások tervezésére és tesztelésére ösztönzi, amelyek hosszú távon pozitívan befolyásolhatják a kulturális és kreatív ágazatokat.

Célok:

A felhívásban közzétett pályázat a különböző kulturális és kreatív szektorok szereplőit olyan innovatív digitális megoldások tervezésére és tesztelésére ösztönzi, amelyek hosszú távon pozitívan befolyásolhatják a kulturális és kreatív ágazatokat. A laboratórium megkönnyíti az innovatív megoldások (pl. eszközök, modellek és módszerek) létrehozását, amelyek alkalmazhatók az audiovizuális szektorra és legalább egy másik kreatív és / vagy kulturális szektorra. A megoldásoknak könnyen reprodukálhatóaknak kell lenniük, és piacon való megjelenéssel kell számolniuk. Az egyértelműség kedvéért a projektet nem feltétlenül kell azonnal alkalmazni az audiovizuális szektorra, hanem egy olyan projektre, amelyet ebben az ágazatban könnyen meg lehetne ismételni.

Az idei felhívás céljaira az általános általános célok mellett tematikus megközelítést is alkalmaznak annak biztosítására, hogy a Kreatív Európa politikai célkitűzéseit megcélzó projekteket díjazzák. A Kreatív Innovációs Laborok első évében a két külön kiemelt téma a zöldítés a kreatív és a kulturális szektorban, valamint az innovatív oktatási eszközök, amelyek a kreativitást és a kreatív szektorokat használják a releváns társadalmi témák, például a dezinformáció kezelésére.

Várható eredmények

  • Az ágazatok közötti együttműködés révén javítani kell az európai audiovizuális és egyéb kulturális és kreatív ágazatok versenyképességét;
  • Fokozza a tudás átadását a kreatív ipar különböző szektorai között;
  • Az európai tartalom láthatóságának, elérhetőségének és sokszínűségének növelése a digitális korban;
  • Az üzleti modellek és az adatok felhasználásának javítása;
  • Növelje az európai tartalom potenciális közönségét a digitális korban.

A finanszírozandó tevékenységek leírása

Az Kreatív Innovációs Labor támogatja az audiovizuális, valamint más kulturális és kreatív ágazatokban alkalmazható innovatív eszközök, modellek és megoldások kifejlesztését. Célja az ágazatok közötti versenyképesség, együttműködés, forgalom, láthatóság, elérhetőség, sokszínűség és a közönség növelése.

Különös figyelmet kapnak azok a pályázatok, amelyek megfelelő stratégiákat mutatnak be a fenntarthatóbb és a környezetet jobban tiszteletben tartó ipar, valamint a nemek közötti egyensúly, befogadás, sokféleség és reprezentativitás biztosítása érdekében.

Végrehajtó ügynökség: European Education and Culture Executive Agency - Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség
Pályázati azonosító: CREA-CROSS-2021-INNOVLAB
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.10.05.
Keretösszeg: 6 320 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 60%
Konzorciumi előírás:

A pályázatot egy legalább 3 tagból álló konzorciumnak kell benyújtania, amelyek legalább 2 különböző, Kreatív Európa programban részt vevő országból származnak, továbbá szakértelemmel rendelkeznek számos kulturális és kreatív ágazatban, beleértve az audiovizuális területet is.

Feltöltés ideje: 2021. 06. 22.
Határidő:
2021.10.05.
Kiírás neve magyarul:
Kreatív Innovációs Laborok
Kiírás neve angolul:
Innovation Lab
Program:
Creative Europe (CREA) Kreatív Európa
Alprogram:
KULTURÁLIS-KREATÍV ÁGAZATOK: transznacionális politikai együttműködés, kreatív innovációs laboratóriumok, hírközvetítő eszközök