232 különböző nyitott pályázat
2022. május 17.
Pályázati szűrő
ikt
dig

Megbízható, nyílt internetes keresést támogató megoldások létrehozása

Célok:

A téma célja olyan új és megbízható módszerek létrejöttét támogató technológiák és módszerek fejlesztése, melyek a legkülönbözőbb internetes erőforrások, például személyes/tudományos/ipari és környezeti adatok, csatlakoztatott eszközök, intelligens objektumok. szolgáltatások, multimédiás tartalom, intranetek és egyéb, nyilvános vagy magán informatikai erőforrások körében fellelhető információk keresését és felfedezését teszik lehetővé. További cél a végfelhasználók felhatalmazása, többek között a nevükben eljáró ügynökök révén további adatok és megbízható információforrások megosztására és felfedezésére, személyazonosságuk és személyes adataik egyidejű védelme, valamint a nagyközönség keresési eredményekbe vetett bizalmának megőrzése mellett. E célok mentén a támogatásban részesülő pályázatok az alábbi két terület egyikére kell, hogy irányuljanak :

  • fejlett keresési és felfedezési módszerek, például hangalapú keresés, illetve a természetes nyelvfeldolgozást, szemantikai elemzést, mesterséges intelligencia alapú taxonómiákat, hálózati elemzéseket, társadalmi számítástechnikát és adatmegjelenítést támogató technológiákat kombináló kognitív keresési módszerek létrehozása;
  • keresési és felfedezési infrastruktúrák fejlesztése.
Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-CL4-2021-HUMAN-01-05
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.10.21.
Keretösszeg: 17 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2021. 06. 21.
Határidő:
2021.10.21.
Kiírás neve magyarul:
Megbízható, nyílt internetes keresést támogató megoldások létrehozása
Kiírás neve angolul:
Trustworthy open search and discovery (RIA)
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Digitalizáció, ipar és űrkutatás - Digital, Industry and Space