239 különböző nyitott pályázat
2021. október 19.
Pályázati szűrő
díj

Az Európai Innovációs Tanács (EIC) „A társadalmi kihívásokkal való szembenézés” díja

Célok:

A köz- és magánbeszerzések kiaknázatlan potenciált jelentenek az innováció iránti kereslet ösztönzésére. Az állami és a magánszektor új lehetőségeket kínálhat és jobb, hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthat a beszállítók számára. Ezért az innovációs beszerzések elősegítik a kutatás társadalmi igényeknek megfelelő innovatív megoldásokká történő átalakítását, és támogatják az innovatív vállalatokat ötleteik értékesítésében.

Az Európai Innovációs Beszerzési Díjak célja, hogy Európa-szerte elismerjék az állami és a magánvásárlókat az innovációs beszerzések és a megoldások beszerzésének innovatív előmozdításában tett erőfeszítéseikben. Célja továbbá hangsúlyozni a szoros vevő-beszállító együttműködés fontosságát az innovatív megoldások piacra vitelében. Ezek a díjak kiegészítik az EIC egyéb kezdeményezéseit, amelyek célja az innovációs beszerzések támogatása és ösztönzése az Európai Unióban.

További részletekért lásd az EIC 2021-es munkaprogramját.

Kik pályázhatnak?

- köz- és / vagy magánbeszerző (beleértve a nemzetközi szervezeteket), valamint magánszemélyek / természetes személyek;

- a támogatható országok egyikében kell letelepedniük, azaz: EU-tagállamban (beleértve a tengerentúli országokat és területeket (TOT)) vagy a Horizon Europe programhoz társult országok egyikében.

Odaítélési szempontok, pontozás és küszöbértékek:

1: Átalakítás: a beszerzési gyakorlatok hozzáigazítása az innovációs beszerzésekhez új folyamatok és eszközök bevezetésével, az innovációbarát jogi keret kialakításának előmozdításával a fenntartható növekedés és fejlődés érdekében.

2: Felvétel: a megoldás beszerzésének innovatív módja reprodukálható és méretezhető, és ugyanakkor hozzájárul a hatékonyabb és eredményesebb szolgáltatások eléréséhez. Különös figyelmet kell fordítani a bevált gyakorlatok előmozdítására és a különböző területeken az érdekelt felek közötti ismeretek megosztására, valamint a kapacitásépítés támogatására.

3: Együttműködés: az együttműködésnek az bevált módja, amely az alkalmazott megoldáshoz vezetett. A szinergiák és az együttműködés előmozdítása a különböző országok szereplői és a különböző érettségi fokú közbeszerzési gyakorlatok között.

4: Társadalmi hatás: pozitív mennyiségi és minőségi hatással járó gyakorlatok a társadalomra és az emberekre, különös hangsúlyt fektetve a digitális átalakulás támogatására és a környezetvédelem prioritásaira.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-EIC-2021-InnovationProcurementAwardPrize-2
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.07.29.
Keretösszeg: 300 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2021. 04. 16.
Határidő:
2021.07.29.
Kiírás neve magyarul:
Az Európai Innovációs Tanács (EIC) „A társadalmi kihívásokkal való szembenézés” díja
Kiírás neve angolul:
Facing Societal Challenges Award
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Európai Innovációs Tanács - European Innovation Council