232 különböző nyitott pályázat
2022. május 17.
Pályázati szűrő
ikt
nka
bt
dig
tud inf
vár

EIC Accelerator Challenges - Stratégiai digitális és egészségügyi technológiák - Az Európai Innovációs Tanács (EIC) felhívása

Célok:

Az EIC Accelerator Challenges támogatja a vállalatokat (elsősorban az induló vállalkozásokat és a kkv-kat), hogy fokozzák a nagy hatású innovációkat annak lehetőségével, hogy új piacokat hozzanak létre vagy felforgassák a meglévőket a stratégiai jelentőségű meghatározott területeken. Az EIC Accelerator Open-hez hasonlóan (az EIC 2021-es munkaprogramjának II.3. Szakasza) az EIC Accelerator Challenges a tudományos felfedezésekre vagy a technológiai áttörésekre („deep tech-re”) épülő innovációkra összpontosít, és ahol a megtérüléshez hosszú időn belül jelentős finanszírozásra van szükség („türelmes tőke”).

Az EIC Accelerator Challenges nyitott az innovációra a technológia vagy az alkalmazás speciális területein, amelyeket az EIC 2021-es munkaprogramjának III.3.1. És III.3.2 . Szakasza ismertet . A környezetet vagy a szociális jólétet károsító, vagy elsősorban katonai alkalmazásokhoz tervezett újítások azonban nem támogatottak.

Jelentkezzen az EIC Accelerator Challenge - Stratégiai digitális és egészségügyi technológiák szakra , ha úgy gondolja, hogy vállalata potenciálisan globális vezető lehet a stratégiai technológiák fejlesztésében az alábbi területek egyikén:

  • Digitális technológiák : eszközök, módszerek, rendszerek, valamint működési elvek, folyamatok és szabványok 1, amelyek az IKT-technológiai iparra vonatkoznak, például fejlett nagy teljesítményű számítástechnika, éles számítástechnika, kvantumtechnológiák, kiberbiztonság, mesterséges intelligencia, blokklánc, felhő-infrastruktúra technológiák és a tárgyak internetének technológiái
  • Egészségügyi technológiák : mesterséges intelligencia által vezérelt eszközök a korai diagnózis felállításához; az ellátás helyén végzett diagnosztika; új megközelítések a sejt- és génterápiában, különösen a rák esetében; új biomarkerek kifejlesztése klinikai prognózis, beteg rétegződés vagy monitorozás céljából a rendellenességek széles spektrumát tekintve ; bioprocesszor 4.0 (digitalizáció a biotechnológia / biofarmatika biológiai fejlődésének szakaszaiban); egészségügyi hírszerző szolgálatok; és e-egészségügyi (beleértve a mobil egészségügyet is) megoldásokat az egészségügyi rendszerek, az orvosi gyakorlat és az intenzív osztályok számára.

További információkért lásd az EIC 2021-es munkaprogramját

1 Beleértve az uniós űrinfrastruktúra által biztosított ilyen technológiákat (Galileo, Copernicus stb.)

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: Horizon-EIC-2021-ACCELERATORCHALLENGES-01-01
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.10.06.
Keretösszeg: 496 760 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Részletes információk EIC 2021. évi munkaprogramjában.

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2021. 03. 25.
Határidő:
2021.10.06.
Kiírás neve magyarul:
EIC Accelerator Challenges - Stratégiai digitális és egészségügyi technológiák - Az Európai Innovációs Tanács (EIC) felhívása
Kiírás neve angolul:
Strategic Digital and Health Technologies
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Európai Innovációs Tanács - European Innovation Council