52 különböző nyitott pályázat
2020. szeptember 29.
Pályázati szűrő
tk
ee
jog

A jövő innovátorai: a nemek közötti szakadék áthidalása

Célok:

A gazdasági növekedés és munkahelyteremtés kihasználatlan erőforrása a női kreativitás és innovációs potenciál. Az innováció fontos szerepet játszik a társadalmi kihívások kezelésében és megoldásában. Elérkezett az idő a nemi sztereotípiák megszüntetésére, különösen az innováció és a vállalkozás terén, továbbá egy okos és fenntartható, befogadó innovációs ökoszisztéma létrehozására, ami arra bátorítja a fiatal lányokat, hogy női innovátorokká váljanak és megadja nekik a sikerhez szükséges támogatást.

A felhívás keretében olyan kezdeményezéseket támogatnak, mint a gyakorlati tevékenységek, szemináriumok, mentorálás, genderinkluzív innovatív eszközök stb. abból a célból, hogy fejlesszék a vállalkozói kompetenciákat és ösztönözzék az innovátorok új generációját. Ezeket a tevékenységeket példaképek támogatásával kell megvalósítani (például az Európai Unió Női Innovátorok Díjának korábbi nyerteseivel).

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: SwafS-26-2020
Státusz: lejárt
Határidő: 2020.04.23.
Keretösszeg: 1 500 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2019. 12. 05.
Határidő:
2020.04.23.
Kiírás neve magyarul:
A jövő innovátorai: a nemek közötti szakadék áthidalása
Kiírás neve angolul:
Innovators of the future: bridging the gender gap
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges