403 különböző nyitott pályázat
2020. július 10.
Pályázati szűrő
önk
emd

Testvérváros program

Összefoglaló:

A program célja helyi és uniós szinten, hogy ösztönözze a polgárokat az uniós politikai menetrend konkrét kérdéseiről folytatott vitára, az uniós döntéshozatali folyamatokban való részvételre, valamint lehetőséget teremt az uniós szintű társadalmi szerepvállalásra és önkéntességre.

Célok:

A program célja helyi és uniós szinten ösztönözni a polgárokat az uniós politikai menetrend konkrét kérdéseiről folytatott vitára, emellett törekszik a polgárok körében az uniós döntéshozatali folyamatokban való részvétel előmozdítására, valamint lehetőséget teremt az uniós szintű társadalmi szerepvállalásra és önkéntességre.

A testvérváros projektek tevékenységeit összefüggő napokon, megszakítás nélkül kell megvalósítani. Vagyis csak egy helyszínen rendezhető meg a tevékenység. Nincs lehetőség arra, hogy mind a pályázó, mind a partnerek rendezzenek tevékenységeket egy projekten belül, a résztvevők pedig egymás után elutazzanak ezekre.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA 36/2014
Státusz: lejárt
Határidő: 2016.03.01.
Keretösszeg:

185 millió EUR (2014-2020)

Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Az Európa a polgárokért programban a támogatást átalányalapú finanszírozási rendszer alapján, sávos módszerrel számítják ki. A testvérváros projektek esetében az átalányt kizárólag a meghívott résztvevők, vagyis a fogadó országtól eltérő, támogatható partnerországokból érkező nemzetközi résztvevők alapján határozzák meg.

Kedvezményezett:

A testvérváros projektekben pályázhatnak városok / települések és testvérvárosi bizottságaik vagy más, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek.

Testvérváros fogalma:

- valamennyi olyan település, amely testvérvárosi megállapodást írt alá VAGY annak aláírására kötelezettséget vállalt,

- azok a települések, amelyek más partnerség formájában erősítik együttműködésüket és kulturális kapcsolataikat.

Konzorciumi előírás:

A projektben legalább két támogatható ország településeinek kell szerepelnie, amelyek közül legalább egynek uniós tagállamnak kell lennie.

A projektben legalább 25 meghívott résztvevőnek kell jelen lennie. Meghívott résztvevőknek a támogatható partnerek által delegált nemzetközi résztvevők számítanak. Ennek megfelelően a testvérváros-program esetében az átalányt kizárólag a meghívott résztvevők, vagyis a fogadó országtól eltérő, támogatható partnerországokból érkező nemzetközi részvevők száma alapján kell meghatározni.

Feltöltés ideje: 2016. 01. 11.
Határidő:
2016.03.01.
Kiírás neve magyarul:
Testvérváros program
Kiírás neve angolul:
Town twinning
Program:
Europe for Citizens
Alprogram:
Democratic engagement and civic participation