142 különböző nyitott pályázat
2020. augusztus 15.
Pályázati szűrő
kt
ikt
nka
bt
gyf
űt
émg
eh
k
keg
b
tg

Kutatási és innovációs szakembercsere

Összefoglaló:

A RISE tématerület keretében nemzetközi, valamint ágazatok közötti együttműködések támogatása nyerhető el, kutatók, illetve innovációs szakemberek olyan csereprogramjának megvalósításával, amely nagymértékben hozzájárul a tudományos élet szakemberei, illetve a piaci szereplők közötti tudásátadáshoz.

Célok:

A RISE keretében az európai uniós, a Horizon 2020-programban részt vevő társult államok, illetve Európán kívüli harmadik országok tudományos intézményeinek, valamint piaci szereplőinek (különösen kis- és középvállalkozásoknak) olyan közös kutatási és innovációs projektjei valósulhatnak meg, amelyek elősegítik a nemzetközi, illetve a szektorok közötti tudásátadást. A projektek során megvalósulhat vagy az egyes szektorok közötti, vagy nemzetközi mobilitási elem, ugyanakkor lehetőség van arra is, hogy egy-egy projekt ezen mobilitástípusok kombinációját valósítsa meg. A csereprogramban részt vehetnek nemcsak (akár pályafutásuk kezdő, akár annak érettebb szakaszában járó) kutatók, hanem a kutatásokhoz közvetlenül kapcsolódó adminisztratív és vezető beosztású, valamint műszaki szakemberek is.

Az Európai Unió területén található intézmények részvételével megvalósuló csereprogram esetében elvárás, hogy az szektorok közötti együttműködést valósítson meg. Amennyiben a csereprogram megvalósítására az Európai Unió, valamint társult államok intézményei között kerül sor, az lehet szektorok közötti vagy egyazon ágazaton belüli együttműködés is. Olyan projektek, amelyek kizárólag társult államok intézményeire vagy egyazon európai uniós tagállam/társult állam területén található intézményekre irányulnak, a felhívás keretében nem támogathatók.

Végrehajtó ügynökség: European Research Council Executive Agency (ERCEA)
Pályázati azonosító: MSCA-RISE-2019
Státusz: lejárt
Határidő: 2019.04.02.
Keretösszeg: 80 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Egyéni kutatók
Konzorciumi előírás:

nem releváns

Feltöltés ideje: 2019. 02. 09.
Határidő:
2019.04.02.
Kiírás neve magyarul:
Kutatási és innovációs szakembercsere
Kiírás neve angolul:
Research and Innovation Staff Exchange
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Excellent Science