142 különböző nyitott pályázat
2020. augusztus 15.
Pályázati szűrő
kt

Új innovatív szolgáltatások prototípusainak kialakítása

Összefoglaló:

A felhívás az Európai Nyílt Tudományos Felhő (EOSC) központ szolgáltatásai körében azonosítható hiányosságok megszüntetésére irányul. A cél olyan innovatív szolgáltatások fejlesztése, amelyek a kutatási adatciklusok megfelelő szempontjaira adnak választ (az adatok keletkezésétől a publikációig, az adatok megőrzésén és újra felhasználásán keresztül), például, lehetővé téve az új, tudományos, adatokhoz kapcsolódó fejlesztések megvalósítását, valamint a kutatási tárgyak intelligens összekapcsolását és felfedezését.

Célok:

A felhívás célja az Európai Nyílt Tudományos Felhőn (EOSC) keresztül elérhető, rugalmas, a célnak megfelelő és fenntartható szolgáltatás fejlesztése, amely képes kiszolgálni a tudományos közösség fejlődő igényeit új, innovatív digitális szolgáltatások tervezésének és prototípus létrehozásának ösztönzésével. Tekintetbe kell venni az együttműködés innovatív modelljeit, amelyek valóban magukban foglalják a felhasználó-orientált nyílt tudományos megközelítésre irányuló ösztönző mechanizmust.

Míg kezdetben az új szolgáltatások bizonyos tudományos közösségek sajátos igényeire kell, hogy választ adjanak, a projektek zárásakor interdiszciplináris kutatások támogatására is fel kell használni azokat, biztosítva a szélesebb ívű kutatási igények és olyan új felhasználók, mint például az iparági vagy a közszféra szereplőinek a kiszolgálását. Az új megoldás skálázhatóságát a különböző szakterületek felhasználói közösségeinek segítségével tesztelni szükséges a projekt időtartama alatt. Ezek a szolgáltatások olyan rendszerekre vagy technológiákra kell, hogy épüljenek, amelyek már a projekt megkezdésekor TRL6 technológiai készültségi szinten állnak, a projekt zárására pedig a TRL8 technológiai készültségi szint elérése az elvárás. A pályázatokban be kell mutatni, hogy a fejlesztések eredményeként létrejövő szolgáltatások milyen módon egészítik ki és gazdagítják az Európai Nyílt Tudományos Felhőt, illetve potenciálisan miként integrálhatók abba.

A megvalósításban résztvevő konzorciumokat ösztönzik a kis- és középvállalkozások bevonására.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: INFRAEOSC-02-2019
Státusz: lejárt
Határidő: 2019.01.29.
Keretösszeg: 28 500 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2018. 12. 19.
Határidő:
2019.01.29.
Kiírás neve magyarul:
Új innovatív szolgáltatások prototípusainak kialakítása
Kiírás neve angolul:
Prototyping new innovative services
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges