142 különböző nyitott pályázat
2020. augusztus 15.
Pályázati szűrő
kt

Stratégiai együttműködés az EU és Kína közötti egészségügyi kutatás és innováció területén

Összefoglaló:

A pályázati felhívás keretében olyan projekt kerül támogatásra, amelynek célja a Horizon2020 program SC1 prioritási területéhez kapcsolódóan az Európai Unió és Kína közötti kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása.

Célok:

A nemzetközi kutatási és innovációs térben elfoglalt helyzetéhez és növekvő súlyához képest a Horizon 2020 program SC1 prioritásán belül Kína csak szerény mértékben vesz részt. Mivel a legfontosabb egészségügyi kihívások nagy része globális, és a Kínával való konkrét stratégiai egészségügyi kihívásokkal kapcsolatos együttműködés hozzájárulhat több bizonyítékalapú megoldás kialakításához, valamint az átfedések elkerüléséhez, a kínai szereplőkkel való együttműködés, részvételük növelése fontos cél.

Jelen felhívás konkrét célja az európai és kínai politikai döntéshozók, programtulajdonosok és finanszírozók közötti hálózatépítés támogatása a következő célok mentén:

  1. Az Európai Unió és Kína közötti olyan fenntartható platform kialakítása, amely elősegíti a közös egészségügyi kutatás-fejlesztési kihívások kezelésére irányuló folyamatos párbeszédet.
  2. Azon egészségügyi kihívások azonosítása, amelyek megoldása szempontjából előnyös lehet az Európai Unió és Kína közötti szorosabb kétoldalú és/vagy többoldalú együttműködés, az európai uniós és kínai érdekelt felek együttműködésén alapuló kutatási kezdeményezések elősegítése és fejlesztése érdekében.
Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: SC1-HCO-11-2018
Státusz: lejárt
Határidő: 2018.04.18.
Keretösszeg: 1 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2017. 11. 16.
Határidő:
2018.04.18.
Kiírás neve magyarul:
Stratégiai együttműködés az EU és Kína közötti egészségügyi kutatás és innováció területén
Kiírás neve angolul:
Strategic collaboration in health research and innovation between EU and China
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges