40 különböző nyitott pályázat
2020. szeptember 19.
Pályázati szűrő
kt
ikt
b

A Dolgok Internete

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program pályázatot hirdet újgenerációs internet témában. Fókuszpontot jelent a következő generációs IoT eszközök és rendszerek fejlesztése; az IoT technológiai szolgáltatók versenyképességének növelése; valamint a személyes adatokkal kapcsolatos bizalom kiépítése.

Célok:

A Dolgok Internete vonatkozásában releváns technológiák és alkalmazások valamennyi ágazat számára alapvető változást jelentenek tevékenységeiket illetően, ennek következtében az újgenerációs internet szempontjából kulcsfontosságú elemeknek tekintendők.

A kihívás az, miként lehetséges kihasználni az EU technológiai erősségét a következő generációs IoT eszközök és rendszerek fejlesztése, illetve az európai IoT technológiai szolgáltatók versenyképes ökoszisztémájának kiépítése és fenntartása, valamint a biztonság és a személyes adatok védelmével összefüggő, végfelhasználói bizalom biztosítása érdekében. A Koordinációs és Támogatási Intézkedésben az európai ipar digitalizálásának stratégiája keretében, különös tekintettel az emberközpontú megközelítést alkalmazó, IoT szakpolitikák támogatására kerül sor.

A támogatás során jelenleg is megvalósulás alatt álló, vagy új európai projektek keretében releváns biztonsági és a személyes adatok védelmével kapcsolatban kidolgozott koncepciók, valamint az IoT Focus Area keretében létrehozott kezdeményezések értékelését és validációját, valamint a jövőbeli kutatási és innovációs politikák irányainak kijelölését szükséges megvalósítani a politikaalkotók, iparági és a tudományos élet szereplői bevonásával. A megvalósítás során az Újgenerációs Internet program más területeivel való kapcsolatot biztosítani szükséges, elvárás továbbá az eredmények disszeminációja és az IoT vonatkozásában releváns jövőbeli tevékenységek ütemtervének kialakítása.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: ICT-27-2018-2020
Státusz: lejárt
Határidő: 2018.04.17.
Keretösszeg: 1 500 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2017. 10. 31.
Határidő:
2018.04.17.
Kiírás neve magyarul:
A Dolgok Internete
Kiírás neve angolul:
Internet of Things
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Industrial Leadership