232 különböző nyitott pályázat
2022. május 17.
Pályázati szűrő
ftv

Filmfesztiválok támogatása

Összefoglaló:

A Creative Europe Program pályázatot hirdet a következő témában: a közönségépítés támogatása az európai audiovizuális alkotások iránti érdeklődés felkeltésének és az ezen alkotásokhoz való hozzáférés javításának eszközeként, különösen promóciókon, rendezvényeken, filmműveltség kialakításán és fesztiválokon keresztül. A pályázat kizárólag egyéni úton nyújtható be.


Célok:

A kulturális és kreatív alkotások országokon átívelő forgalmának előmozdítása területén belül a MEDIA alprogram egyik prioritása a közönségépítés támogatása az európai audiovizuális alkotások iránti érdeklődés felkeltésének és az ezen alkotásokhoz való hozzáférés javításának eszközeként, különösen promóciókon, rendezvényeken, filmműveltség kialakításán és fesztiválokon keresztül.

A MEDIA alprogram a különböző európai audiovizuális alkotások bemutatására és népszerűsítésére irányuló kezdeményezések támogatásához és az európai audiovizuális alkotásokkal kapcsolatos ismeretek és érdeklődés bővítését célzó tevékenységekhez nyújt támogatást.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA 16/2016
Státusz: lejárt
Határidő:

A második határidőre azok pályázhatnak, akiknek a fesztiválja a 2017. november 1. és a 2018. április 30. közötti időszakban kezdődik.

Keretösszeg: 2 900 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

A fesztiválprogramban szereplő európai filmek száma alapján 27 000 és 75 000 EUR közötti, rövidfilm-fesztiválok esetében a fesztiválprogramban szereplő európai filmek száma alapján 19 000 és 33 000 EUR közötti támogatás igényelhető.

Kedvezményezett:

A pályázók a MEDIA alprogramban részt vevő valamely országban székhellyel rendelkező olyan európai jogi személyek (magánvállalatok, nonprofit szervezetek, szövetségek, alapítványok, önkormányzatok) lehetnek, amelyek közvetlenül vagy többségi részesedés formájában ezen országok állampolgárainak tulajdonában állnak.

Magánszemélyek nem pályázhatnak.

Kizárólag olyan filmfesztiválok jogosultak a támogatásra, melyek a fesztiválprogramjuk legalább 70%-ában a MEDIA alprogramban részt vevő országokból származó filmeket vetítenek, VAGY legalább 100 játékfilm (vagy 400 rövidfilm) szerepel a fesztiválprogramban. A fesztiválon szereplő filmek legalább 50%-ának (minimum 15 film) nem-nemzeti filmnek kell lennie.

Feltöltés ideje: 2017. 01. 05.
Határidő:

További részletek
Kiírás neve magyarul:
Filmfesztiválok támogatása
Kiírás neve angolul:
Support for Film Festivals
Program:
Creative Europe
Alprogram:
MEDIA Sub-programme