403 különböző nyitott pályázat
2020. július 10.
Pályázati szűrő
önk
tk

Közlekedés a növekedésért – innovatív technológiák szemléltetése és tesztelése a tisztább és megfelelőbb városi közlekedésért és mobilitásért

Összefoglaló:

A pályázat célja a városi közlekedés kihívásainak enyhítését szolgáló új technológiák használatának támogatása és elősegítése.

Célok:

A pályázat célja a városi közlekedés kihívásainak enyhítését szolgáló új technológiák használatának támogatása és elősegítése. Kínai városokkal történő közös pályázat előny.

A kiírás két tematikus területet ölel fel:

Tematikus terület 1:

Innovációs tevékenységek:

Városi konzorcium (4-5 város részvételével, melyekből 2 fejlett város kell, hogy legyen) pályázhat, amely elhivatott „élő laboratóriumként” innovatív megoldásokat kialakítására:

 A konzorcium tagjainak egy sikeres projekt együttműködés érdekében közös érdekeiket és jövőképüket bizonyítani szükséges. A pályázatoknak rá kell világítaniuk, hogy a tervezett tevékenységek, hogyan támogatják a városok erőfeszítéseit a fenntartható közlekedés területén.

 A résztvevő városoknak, egy integrált több modulos szemléletet bemutatva, valós helyzetekben tesztelve kiegészítő és megerősítő közlekedési megoldásokat kell létrehozniuk.

 A pályázati tevékenységeknek a "CIVITAS" 8 tematikus kategóriáiból megfelelő számú intézkedést is tartalmazniuk kell: Pl. kollektív utas szállítás, igénykezelési stratégiák; mobilitás menedzsment és utazásismeret; biztonság és biztosítás; városi teherforgalmi logisztika; IT rendszerek és szolgáltatások; tiszta hajtóanyagok és alacsony kibocsátású járművek; autó független életmódok.

Az innovációs tevékenységek várt hatása: egy európai szintű tudásbázis létrehozása, az innovatív közlekedési megoldások és megközelítések hatékonyságáról és sikeres kivitelezésük eredményeiről. Továbbá elvárás, hogy a résztvevők egyértelműen kötelezettséget vállaljanak és hozzájáruljanak a projekt eredmények európai szintű alkalmazásának terjesztésére a projekt vége után is.

Tematikus terület 2:

Támogató tevékenységek: A projekt partnerek és a CIVITAS 2020 résztvevők közötti együttműködés ösztönzését szolgáló tevékenységek.

 A tevékenységeknek hozzá kell járulniuk a „CIVITAS Folyamat és Hatásértékelési Keret” megvalósításához a helyi kapacitás építés az innovatív közlekedési megoldások bevezetésének érdekében. A tevékenységek részét képezi, egy kommunikációs és információs stratégia kidolgozása, amelyen keresztül a projekt eredményei és hatásai legszélesebb körben terjeszthetőek, továbbá a „CIVITAS Titkárság” folytonosságának fenntartását is elősegíti.

 A tematikus terület 2 a „Smart cities and communities”- Call of the Energy Challenge keretében végzett munkát egészíti ki.

A támogató tevékenységek várt hatása: A tevékenységeken keresztül a városi közlekedés politikai döntéshozatali és tervezési mechanizmusainak megerősítésén keresztül az innováció alkalmazásának előmozdítása a cél, továbbá a részt vevő városok technikai szintű kapacitásépítése. Az információs, képzési és csereprogramok pedig a célközönség maximális tájékoztatását hivatottak szolgálni.

Végrehajtó ügynökség:
Pályázati azonosító: MG-5.5b-2015
Státusz: lejárt
Határidő: 2015.10.15.
Keretösszeg: 18 500 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:

Városok, jogi személyek, KKVk.

Konzorciumi előírás:


- Koordinációs és támogató akciók (Coordination & support actions): minimum egy jogalany, amely EU-tagállam, vagy társult ország területén lett létrehozva.

- Kutatási és innovációs akciók (Research & Innovation actions): minimum három független jogalany, amelyek három különböző EU-tagállam, vagy társult ország területén lettek létrehozva.

Feltöltés ideje: 2015. 08. 04.
Határidő:
2015.10.15.
Kiírás neve magyarul:
Közlekedés a növekedésért – innovatív technológiák szemléltetése és tesztelése a tisztább és megfelelőbb városi közlekedésért és mobilitásért
Kiírás neve angolul:
Growth for Mobility: Demonstrating and Testing Innovative Solutions for Cleaner and Better Urban Transport and Mobility
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges