0 különböző nyitott pályázat
2024. június 21.
Pályázati szűrő
LIFE Programme

1293/2013/EU rendelet a LIFE program létrehozásáról

A LIFE az Európai Unió környezetvédelmi és éghajlat-politikáját támogató programja, melynek teljes összköltségvetése a hét évre 3,4 milliárd EUR. A program két külön költségvetéssel rendelkező alprogramból áll.

A LIFE Környezetvédelem alprogramban három területen pályázhatnak az érdeklődők: „Természet és biodiverzitás”, „Környezet és erőforrás-hatékonyság", valamint „Környezetvédelmi irányítás és tájékoztatás”. A LIFE Környezetvédelem alprogramon belül a költségvetés min. 55%-a a „Természet és biológiai sokféleség” területre fordítódik.

A LIFE Éghajlat-politika alprogram szintén három területen lehet pályázni Az éghajlatváltozás mérséklése", Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz", valamint Éghajlat-politikai irányítás és tájékoztatás".

A 2014-2020-as időszakban új elemként jelenik, hogy terveket, stratégiákat, illetve programokat megvalósító, nagyléptékű, ún. integrált projektekre is lehet pályázni.

Az Európai Bizottság Éghajlat-politikai és Környezetvédelmi Főigazgatóságai felelnek a terület szakpolitikájának kialakításáért. A program európai szintű, közvetlen brüsszeli kezelésű felhívásait főként a KKV-ügyi Végrehajtó Ügynökség (EASME) kezeli.

További információ az Európai Bizottság honlapján.