370 különböző nyitott pályázat
2020. február 23.
Pályázati szűrő

Közös kutatások az influenza elleni vakcinák hatékonyságáról

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program pályázatot hirdet a következő témában: egy Európa-szerte alkalmazható, típus/márka-specifikus, a szezonális influenza elleni vakcinák hatékonyságának értékelésére alkalmas, fenntartható irányítási modell kidolgozása és validációja. A projekt keretében elvárás továbbá az influenza elleni vakcinák hatékonyságára vonatkozó kutatásokat összefogó, az EU/EGT területén elismert és elfogadott platform kialakítása, beleértve a kommunikációt és a disszeminációt elősegítő eszközök fejlesztését is.

Célok:

Európa-szerte szükség van az évente, szezonálisan alkalmazott influenza vakcinák kor- és kockázati csoportokon belüli monitoringjának megerősítésére. A nemzeti közegészségügyi szervek feladatai közé tartozik a nemzeti védőoltásprogramok értékelése, míg a vakcinagyártó vállalatok a vakcinát szabályozó hatóságok felé bemutatott termék-specifikus adatainak minőségéért és megbízhatóságáért tartoznak felelősséggel. A közegészségügyi intézetek, szabályozó szervek és vakcinagyártó vállalatok partnerségében megvalósuló együttműködésre van szükség az influenza elleni hatékonyság értékelésére alkalmas platform kialakítása érdekében.

Jelen pályázati felhívás keretében egy Európa-szerte alkalmazható, típus/márka-specifikus, a szezonális influenza elleni vakcinák hatékonyságának értékelésére alkalmas, fenntartható irányítási modell kidolgozása és validációja valósulhat meg, a köz- illetve magánszférából érkező szervezetek partnerségében. A projekt keretében elvárás továbbá az influenza elleni vakcinák hatékonyságára vonatkozó kutatásokat összefogó, az EU/EGT területén elismert és elfogadott platform kialakítása, beleértve a kommunikációt és a disszeminációt elősegítő eszközök fejlesztését is.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: IMI2-2016-09-06
Státusz: lejárt
Határidő: 2016.07.26.
Keretösszeg: 117 656 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2016. 06. 29.
Határidő:
2016.07.26.
Kiírás neve magyarul:
Közös kutatások az influenza elleni vakcinák hatékonyságáról
Kiírás neve angolul:
Joint influenza vaccine effectiveness studies
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges