246 különböző nyitott pályázat
2019. július 16.
Pályázati szűrő
vkj

Európai Innovációs Partner - kísérleti projektek kis- és középvállalkozások innovációs kapacitásbővítése érdekében

Összefoglaló:

A Horizont 2020 Program pályázatot hirdet kis-és középvállalkozások számára. Az elnyert támogatás keretében a kis- és középvállalkozásoknak lehetőségük nyílik 12 hónapra nemzetközi szakembert alkalmazni, aki segítségükre lesz az innovációs ötletükben rejlő lehetőségek feltárásában, illetve akár az ötlet innovációs kutatási projektté alakításában, továbbfoglalkoztatási lehetőséget is teremtve ezáltal.

Célok:

A kis- és középvállalkozások esetében az innovációt akadályozó legfontosabb tényező az innovációs folyamat menedzseléséhez szükséges kapacitások hiánya, valamint a szakértelemhez és legújabb tudáshoz való hozzájutás nehézkessége. A kis- és középvállalkozások alapvető hátránnyal indulnak, amikor önállóan szeretnének szakembert alkalmazni, tekintettel arra, hogy nincs egész Európára kiterjedő kapcsolatrendszerük, illetve a nagyvállalatokhoz hasonló, széles körben ismert márkáik. A vállalkozás-vezérelte mobilitási programok, melyek a cégek számára lehetőséget biztosítanak szakemberek alkalmazására, általában nagy elégedettséget, illetve jó befektetett eszköz-megtérülési mutatót eredményeznek. Tekintettel arra, hogy a módszertan alkalmazása jelenleg európai szinten nem megoldott, a vállalkozás-vezérelte megközelítést kísérleti projekt keretében dolgozták ki, illetve tesztelik. Mindez kiegészíti a Marie Skłodowska Curie Intézkedést (MSCA), amely elsősorban tapasztalt kutatók pályafutásának előmozdítására fókuszál, olyan módon, hogy innovatív kis- és középvállalkozásoknál teszi számukra lehetővé a munkavállalást.

Az a cél, hogy a KKV-k a helyi munkaerőpiacon nem elérhető nemzetközi szakértelemhez jussanak hozzá, azáltal, hogy 2017 szeptemberétől egy éven át alkalmaznak egy nagy tapasztalattal rendelkező kutatót.

A folyamat a következő:

  • A KKV meghirdeti a pozíciót az EURAXESS portálon és más médiumokban. A jelentkező specialistával közösen kialakítják a pályázatban leírandó feltételeket.
  • A döntés során a nemzetközi keresésre való igényt, a kutató segítségével fejlesztendő innovatív ötlet kiválóságát és várt hatásait, valamint a toborzási tervet veszik figyelembe.
  • A támogatás elnyerése esetén a KKV meghirdeti a pozíciót az EURAXESS-en.

Az alkalmazotti idő végére az innovatív ötletből egy kutatási projekt indulhat el.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: INNOSUP-02-2016
Státusz: lejárt
Határidő: 2016.06.30.
Keretösszeg: 7 200 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Mikro-, kis- és középvállalkozás
Feltöltés ideje: 2016. 05. 11.
Határidő:
2016.06.30.
Kiírás neve magyarul:
Európai Innovációs Partner - kísérleti projektek kis- és középvállalkozások innovációs kapacitásbővítése érdekében
Kiírás neve angolul:
European SME innovation Associate - pilot
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Industrial Leadership