385 különböző nyitott pályázat
2020. május 26.
Pályázati szűrő
eh

Az okos energiahálózat, energiatárolási kapacitások és rendszerintegrációs technológiákat bemutató megoldások, a megújuló energiaforrások felhasználásának növekvő aránya mellett

Összefoglaló:

A Horizont 2020 Program a következő témakörben hirdet pályázatot konzorciumok számára: a változékony megújuló energiaforrások (pl. napenergia, szélenergia) villamosenergia-hálózatba történő integrálása. A megoldások jöhetnek a villamosenergia-termelés, tárolás, szabályzás területéről, vagy tartalmazhatnak új megközelítéseket a nagykereskedelmi piacra vonatkozólag.

Célok:

A változékony megújuló energiaforrások (pl. napenergia, szélenergia) villamos energia hálózatba történő integrálása jelentős kihívást jelent. A felhívás keretében benyújtott pályázatoknak be kell mutatniuk a következő szempontok közül legalább kettőt a villamos hálózat vonatkozásában:

  • Villamosenergia-átviteli technológiák és nagyléptékű villamosenergia-termelés a változékony megújuló energiaforrások megnövekedett részarányával összefüggésben.
  • Az elosztó hálózat kapacitásaihoz illeszkedő (GWh léptékű), nagy kapacitású energiatárolás technológiáira vonatkozó fejlesztés.
  • Kommunikációs/ICT technológiák/szabályzóeszközök fejlesztése, mely hozzájárul a valósidejű tudatosság növeléséhez, a hálózat rugalmasságához. Elősegíti továbbá a tárolókapacitások, valamint a rugalmasabb energiatermelés, és a keresletre reagáló mechanizmusok integrációját.
  • A nagykereskedelmi piacra vonatkozó új típusú megközelítések, melyek elősegítik a változékony megújuló energiaforrások piaci részvételét.
Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: LCE-04-2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.02.14.
Keretösszeg: 65 120 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Profitorientált társaságok részére 70%, non-profit szervezeteknek 100%

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek.


Feltöltés ideje: 2016. 05. 11.
Határidő:
2017.02.14.
Kiírás neve magyarul:
Az okos energiahálózat, energiatárolási kapacitások és rendszerintegrációs technológiákat bemutató megoldások, a megújuló energiaforrások felhasználásának növekvő aránya mellett
Kiírás neve angolul:
Demonstration of smart transmission grid, storage and system integration technologies with increasing share of renewables
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges