46 különböző nyitott pályázat
2021. április 22.
Pályázati szűrő
av
b

Titkosítás

Összefoglaló:

A H2020 Program pályázatot hirdet konzorciumok számára Titkosítás témakörben. A benyújtásra kerülő pályázatok az alábbi területek/kihívások közül egyet, vagy akár többet választhatnak: funkcionális titkosítási megoldások az interneten tárolt titkosított adatok feldolgozására; a magánszféra védelmére irányuló eszközök fejlesztése, például anonimitás biztosítása a kommunikáció során; a hardver- és szoftverkörnyezetben a megvalósítás biztonsága és ennek ellenőrzése; aláírásra hitelesített magánkulcs kutatása a mobil megoldások és alkalmazások számára; rejtjelezési és nem rejtjelezési személyes adatvédelmi mechanizmusok; kvantumbiztos rejtjelezés; kvantumkulcs-disztribúció; automatizált ellenőrzési technikák.

Célok:

A technológiai fejlődéssel és az újonnan megjelenő fenyegetésekkel összhangban, a kriptográfia hatékonyságának és teljesítményének növelése az infokommunikációs ágazat folyamatosan jelenlévő igénye.

A benyújtásra kerülő pályázatok az alábbi területek/kihívások közül egyet, vagy akár többet választhatnak (a pályázatok keretében nem szükséges valamennyi témát érinteni):

  • Funkcionális titkosítási megoldások, melyek segítségével lehetőség nyílik az interneten tárolt titkosított adatok feldolgozására. A kutatásoknak a jelenleg fejlesztés alatt álló, csak részlegesen homomorf titkosítási algoritmusokon túlmutató megoldások kialakítására kell törekedniük.
  • Az olyan alkalmazások, mint a Dolgok Internete (Internet of Things, IoT), beültethető orvostechnikai eszközök, a környezetből energia felvételére képes érzékelő csomópontok esetében ultrakönnyű súlyú rejtjelezésre van szükség. Ezen alkalmazások esetében a magánszféra védelmére irányuló eszközök kifejlesztésére is szükség van (például anonimitás biztosítása a kommunikáció során).
  • A hardver- és szoftverkörnyezet a rejtjelező protokollok esetében is gyakran gyenge pontot jelent, ezért a fejlesztések korai szakaszában az olyan tényezőket, mint a fizikai kriptoanalízis, észrevétlen változtatások, oldalcsatornás támadás, hibák bejuttatása is figyelembe kell venni. Különös figyelmet kell szentelni a megvalósítás biztonságának és ennek ellenőrzésének is.
  • Aláírásra hitelesített magánkulcsra vonatkozó kutatás a mobil fizetési megoldások és kapcsolódó alkalmazások számára.
  • Rejtjelezési primitívek és kiegészítő, nem rejtjelezési személyes adatvédelmi mechanizmusok.
  • Új mechanizmusok, mint a kvantumbiztos rejtjelezés.
  • Kvantumkulcs-disztribúció.
  • Automatizált ellenőrzési technikák a rejtjelezési protokollok számára.
Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: DS-06-2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.04.25.
Keretösszeg: 18 500 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2016. 04. 27.
Határidő:
2017.04.25.
Kiírás neve magyarul:
Titkosítás
Kiírás neve angolul:
Cryptography
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges