413 különböző nyitott pályázat
2021. december 09.
Pályázati szűrő
nka
bt

Több területet átfogó kulcsfontosságú alaptechnológiák továbbfejlesztése az ellátás helyszínén alkalmazható diagnosztikai módszerek számára

Összefoglaló:

Jelen pályázati felhívás célja a laboratóriumi körülmények között már igazolt, újszerű mikro-nano-bio rendszerek, technikák továbbfejlesztése klinikai környezetben való alkalmazhatóságuk érdekében. Kifejezetten javasolt, hogy a konzorciumban olyan kis- és középvállalkozások is részt vegyenek, amelyek kutatás-fejlesztési kapacitásokkal rendelkeznek.

Célok:

A kulcsfontosságú alaptechnológiákat érintő kutatás és technológiai fejlődés lehetőséget biztosít olyan újszerű, mikro-nano-bio integrált rendszerek (Micro-Nano-Bio Systems, MNBS) létrejöttére, amelyek elősegítik az érzékelés, feltárás és nyomonkövetés képességét a makro szinttől (emberi test, szerv, vagy szövet) egészen a nano léptékig (például molekulák, gének) jelentkező különböző jelenségek terén. Ezen fejlesztések nagy lehetőségeket rejtenek a személyre szabott, megelőző egészségügyi ellátás vonatkozásában. Mindazonáltal, a laboratóriumi körülmények között már bizonyított koncepciók klinikai környezetbe való átültetése, mely a preklinikai és klinikai kísérleteket, a prototípus készítést és a kisszériás előállítást is magába foglalja, jelentős késedelemben van.

Jelen pályázati felhívás célja a laboratóriumi körülmények között már igazolt, újszerű mikro-nano-bio rendszerek, technikák továbbfejlesztése klinikai környezetben való alkalmazhatóságuk érdekében (A projektek 3-4 technológiai készültségi szintről az 5-6 szintre kell eljussanak, TRL 3-4 - TRL 5-6). Ezeknek az alábbi témakörök egyikéhez, vagy mindkettőhöz kell illeszkedniük:

a.Az ellátás helyszínén alkalmazott in vitro/ in vivo diagnosztika;

b.A terápia nyomonkövetése az ellátás helyszínén.

Olyan kis- és középvállalkozások részvétele, amelyek kutatás-fejlesztési kapacitásokkal rendelkeznek, erősen javasolt.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: NMBP-13-2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.01.19.
Keretösszeg: 15 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2016. 04. 18.
Határidő:
2017.01.19.
Kiírás neve magyarul:
Több területet átfogó kulcsfontosságú alaptechnológiák továbbfejlesztése az ellátás helyszínén alkalmazható diagnosztikai módszerek számára
Kiírás neve angolul:
Cross-cutting KETs for diagnostics at the point-of-care
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Industrial Leadership