239 különböző nyitott pályázat
2021. október 19.
Pályázati szűrő
nka

Anyagjellemzési rendszerek a modellezés, a termékek és a folyamatok optimalizációjának érdekében

Összefoglaló:

A nyertes pályázatoknak az anyagok, azok viselkedése és/vagy a nanoeszköz-gyártási folyamatok optimalizálója számára kell nyílt, innovációs környezetet biztosítaniuk. A megvalósításra kerülő projekteknek biztosítaniuk kell a közszféra, valamint ipari szegmens nanotechnológiai jellemzéssel foglalkozó laboratóriumainak, valamint az akadémiai, illetve ipari anyagmodellezéssel foglalkozó közösségek reprezentatív számú részvételét a megvalósítás során. Jelen témakör különösen alkalmas kis- és középvállalkozások részvételére.

Célok:

Az anyagi rendszerek és eszközstruktúrák a nanoméret és nanostruktúra felé mozdulásával, tervezésük és funkcióik alakítása mind inkább kihívást jelent. A diszkrét anyagmodelleknek a nanostruktúra jellegzetességek és a makroszkopikus eszközök funkcióinak összekapcsolása érdekében történő alkalmazása egyre nagyobb jelentőséget nyer, az új anyagok és eszközök gyorsuló, mindinkább megbízható fejlesztése, továbbá a kapcsolódó gyártási folyamatok ellenőrzése érdekében. Az anyagleírási technikák, és a folyamatoptimalizálást, valamint modell-validációt szolgáló kísérleti adatok kulcsfontosságúak az ilyen típusú fejlesztések során.

A nyertes pályázatoknak az anyagok, azok viselkedése és/vagy a nanoeszköz-gyártási folyamatok optimalizálója számára kell nyílt, innovációs környezetet biztosítaniuk. Ennek során kapcsolatot kell kialakítani az anyagok jellemzőinek kutatásával foglalkozó laboratóriumok és a validációs szükségletek és folyamatoptimalizálási kapacitások között.

A megvalósításra kerülő projekteknek biztosítaniuk kell a közszféra, valamint ipari szegmens nanotechnológiai jellemzéssel foglalkozó laboratóriumainak, valamint az akadémiai, illetve ipari anyagmodellezéssel foglalkozó közösségek reprezentatív számú részvételét a megvalósítás során. A résztvevőknek számos ipari, illetve alkalmazási területet képviselniük kell.

Jelen témakör különösen alkalmas kis- és középvállalkozások részvételére.

Nemzetközi, például az ISO rendszer szerinti szabványosítás megfontolandó.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: NMBP-07-2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2016.10.27.
Keretösszeg: 114 190 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2016. 04. 18.
Határidő:
2016.10.27.
Kiírás neve magyarul:
Anyagjellemzési rendszerek a modellezés, a termékek és a folyamatok optimalizációjának érdekében
Kiírás neve angolul:
Systems of materials characterisation for model, product and process optimisation
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Industrial Leadership