239 különböző nyitott pályázat
2021. október 19.
Pályázati szűrő
flk
tt
flk

Üzleti modellek a modern vidéki gazdasàg számára

Összefoglaló:

A pályázat célja, hogy társadalmi-gazdasági elemzés készüljön különböző üzleti modellek leírásával, összehasonlításával, azonosításával. Pályázati eredmény a gyakorlati és üzletcentrikus eszközök kialakítása , mely eszközök a vidéki vállalkozók üzleti tervének elkészítését segítik.

Célok:

Az intézkedés a vidéki gazdaságok modernizációjához, valamint fenntartható növekedéséhez kíván hozzájárulni. A korábbi, vidéki gazdaságfejlesztésre, valamint munkahelyteremtésre vonatkozó európai projektek eredményeire alapozva a jelen pályázati felhívás keretében benyújtott pályázatok olyan innovatív üzleti modellek azonosítására fókuszálnak, amelyek jelentős mértékben képesek hozzáadott érték, társadalmi kohézió és munkahelyteremtésre, és amelyek más térségekben is alkalmazhatók, illetve nagyobb léptékűvé alakíthatók, figyelembe véve a különböző térségek eltérő adottságait.

A pályázatok keretében társadalmi-gazdasági elemzés elvégzése a cél, különböző üzleti modellek azonosítása, leírása és összehasonlítása céljából. Az elemzéseknek ki kell térniük a következő aspektusokra: a kiindulási feltételek, a legyőzendő akadályok, finanszírozási mechanizmusok, hozzáadott érték teremtése, munkahelyek és egyéb potenciális környezeti vagy társadalmi előnyök, nemek közötti esélyegyenlőség kérdései, a fiatal munkavállalók számára felmutatott vonzerő, valamint az előállított érték elosztása.

A pályázatok eredményeként gyakorlati és üzletközpontú eszközöket kell kialakítani, például üzleti esetek gyűjteménye olyan vállalkozók számára, akik vidéki térségekben kívánnak vállalkozást indítani, és ehhez keresnek iránymutatást, illetve referenciaértékeket üzleti tervük elkészítése érdekében.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: RUR-09-2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2017.02.14.
Keretösszeg: 9 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2016. 04. 14.
Határidő:
2017.02.14.
Kiírás neve magyarul:
Üzleti modellek a modern vidéki gazdasàg számára
Kiírás neve angolul:
Business models for modern rural economies
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges