239 különböző nyitott pályázat
2021. október 19.
Pályázati szűrő
nka
gyf

Az épületekben és infrastruktúrákban felhasznált anyagok tartósságának fejlesztése, beleértve a partmenti alkalmazásokat is

Összefoglaló:

A Horizon 2020 program keretében pályázati lehetőség kiemelten a kis- és középvállalkozásokat is magában foglaló konzorciumok számára. Célja, hogy az építőiparban és az infrastruktúrában felhasznált anyagok tartósságára megoldást találjanak.

Célok:

Számos alkalmazás és környezet esetében az anyagok egyik kulcsfontosságú jellegzetessége a tartósság. A hosszabb élettartamú anyagok jelentősen csökkenthetik a teljes élettartamra megállapított költségeket, megtakarítást jelenthetnek a gyártási költségek terén, az összeszerelési fázis során, továbbá maguk az anyagok elhasználódásukat követően alkalmasabbak lehetnek az újrahasznosításra. Tipikus területek, amelyek esetében kiemelkedő jelentősége van az anyagok élettartamának, illetve megbízhatóságának, az építőipari, illetve tengeri alkalmazások és infrastruktúrák.

A javasolt megoldásoknak jelentősen meg kell haladniuk a technika jelenlegi állását, és a tartósságon kívül minden egyéb feltételt teljesíteniük kell, ami az adott alkalmazási módhoz szükséges.

Jelen pályázati felhívás keretében a kutatási pályázatoknak az alábbi tevékenységekre kell vonatkozniuk:

  • azon tényezők elméleti megalapozása (valamint, amennyiben releváns, modellek fejlesztése), melyek hatással vannak az anyagok tartósságára, olyan jelenségeket is figyelembe véve, mint a korrózió, vagy az anyagok elöregedése;
  • a tartósság mérésére valamint megbízható tesztelésére alkalmas kísérleti módszerek kidolgozása;
  • roncsolásmentes vizsgálati módszerek és monitoring eszközök fejlesztése;
  • új és sokkal tartósabb, lehetőség szerint multifunkcionális anyagok fejlesztése;
  • az új anyagok célnak megfelelő validációja, a tervezett alkalmazásokban és felhasználási környezetben végzett valós tesztek segítségével.

A téma különösen javasolt kis- és középvállalkozások számára.

A megoldásoknak a projekt során 4-es technológiai fejlettségi szintről (laboratóriumban tesztelt technológia, TRL4) a 6-os szintre (valós körülmények között igazolt megoldás, TRL 6) kell eljutniuk.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: NMBP-06-2017
Státusz: lejárt
Határidő: 2016.10.27.
Keretösszeg: 114 190 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2016. 04. 14.
Határidő:
2016.10.27.
Kiírás neve magyarul:
Az épületekben és infrastruktúrákban felhasznált anyagok tartósságának fejlesztése, beleértve a partmenti alkalmazásokat is
Kiírás neve angolul:
Improved material durability in buildings and infrastructures, including offshore
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Industrial Leadership