46 különböző nyitott pályázat
2021. április 22.
Pályázati szűrő
b

A kis- és középvállalkozások, a helyi közigazgatás és a magánszemélyek informatikai biztonsága

Összefoglaló:

A Horizon 2020 Program pályázatot hirdet konzorciumok számára a következő témában: a kis- és középvállalkozások, a helyi közigazgatás szereplői, illetve mangánszemélyek számára olyan kiberbiztonsági megoldás fejlesztése, amely előtérbe helyezi az emberi tényezőket. A pályázatok keretében kialakított innovatív megoldásokkal szemben elvárás, hogy nagymértékben felhasználhatók és automatizáltak legyenek, fenntartva ugyanakkor a végfelhasználók kiberfenyegetést jelentő helyzetekkel szembeni tudatosságát, valamint beavatkozásának lehetőségét is.

Célok:

Az európai kis- és középvállalkozások, a helyi közigazgatás és a magánszemélyek jelentős kihívásokkal szembesülnek a kiberbiztonsággal kapcsolatos fenyegetések terén. A kis- és középvállalkozások, illetve a helyi közigazgatás számára méretükből és költségvetési korlátaikból adódóan gyakran megoldhatatlan, hogy a kiberbiztonság területét befolyásoló, kifinomult szervezeti felépítést valósítsanak meg vagy jelentős befektetésekkel, biztonsági szakemberek alkalmazásával védjék magukat a fenyegetésekkel szemben. A magánszemélyek, akiket általában a leggyengébb láncszemként aposztrofálnak, az infokommunikációs eszközök használata során mutatott munkahelyi, illetve munkahelyen kívüli viselkedésmintáik folyamatos kiigazítására kényszerülnek, az újabb és újabb fenyegetések és rossz szándékú technikák hatásainak kivédése érdekében. Akár a kis- és középvállalkozások, akár a helyi közigazgatás szereplői vagy a mangánszemélyek tekintetében, nagyon kevés olyan kiberbiztonsági megoldás található, amely figyelembe venné az emberi tényezőt.

A pályázatok megvalósítása során a következő végfelhasználók vonatkozásában kerülhet sor a megfelelő biztonsági szint vizsgálatára:

  • kis- és középvállalkozások,
  • helyi közigazgatás,
  • magánszemélyek.

A végfelhasználók számára felmerülő, leginkább elterjedt veszélyek és kiberbiztonsági kérdések azonosítása érdekében a pályázatoknak figyelembe kell venniük az útmutatókat, legjobb gyakorlatokat, valamint a Nemzetközi Szabványügyi Szervezetek, a tagállamok hatóságai, valamint technikai fórumok által felállított, a kis- és középvállalkozásokra vagy magánszemélyekre igazított szabványokat.

A pályázatok keretében kialakított innovatív megoldásokkal szemben elvárás, hogy nagymértékben felhasználhatók és automatizáltak legyenek, fenntartva ugyanakkor a végfelhasználók kiberfenyegetést jelentő helyzetekkel szembeni tudatosságát, valamint beavatkozásának lehetőségét is. A kutatások során vizsgálni kell a kiberbiztonságot befolyásoló olyan a technológiai megoldásokon túlmutató szempontokat is, mint például a pszichológiai, viselkedésbeli kérdések (beleértve a nemek közötti különbségeket is).

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: DS-02-2016
Státusz: lejárt
Határidő: 2016.08.25.
Keretösszeg: 22 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 70%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy csatlakozott országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2016. 03. 08.
Határidő:
2016.08.25.
Kiírás neve magyarul:
A kis- és középvállalkozások, a helyi közigazgatás és a magánszemélyek informatikai biztonsága
Kiírás neve angolul:
Cyber Security for SMEs, local public administration and Individuals
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges