0 különböző nyitott pályázat
2023. szeptember 26.
Pályázati szűrő
díj

Horizon Impact Díj

Összefoglaló:

A díj keretében a Bizottság évente olyan kedvezményezettek teljesítményét ismeri el, akik kutatási eredményeik sikeres felhasználása révén a társadalom számára teremtenek értéket, ezért a díjra pályázók kutatási eredményeik hatékony hasznosítását és felhasználását kell, hogy bemutassák.

Célok:

A díj keretében a Bizottság évente olyan kedvezményezettek teljesítményét ismeri el, akik kutatási eredményeik sikeres felhasználása révén a társadalom számára teremtenek értéket, ezért a díjra pályázók kutatási eredményeik hatékony hasznosítását és felhasználását kell, hogy bemutassák. A pályázatok értékelése során hat nyertes kiválasztására kerül sor, akik valamennyien 25 000 EUR pénzbeli díjazásban részesülnek. A díjat a verseny lezárását követően az(ok) a pályázó(k) kaphatják meg, akik a zsűri véleménye alapján a legjobban teljesítik a következő feltételeket:

1. Az eredmények társadalmi hasznosításáig vezető út: A benyújtásra kerülő pályázatokban a pályázóknak részletesen ismertetniük kell azon tevékenységeiket, melyek segítségével kutatási-innovációs eredményeik révén társadalmi előnyök jöttek létre. Ezzel összefüggésben a releváns tevékenységek léptéke, valamint fenntarthatósága szintén bemutatásra kell, hogy kerüljön.

2. Elért hatás: A benyújtásra kerülő pályázatokban igazolni szükséges a kutatási eredmények már meglévő hatását, és a belőlük származó társadalmi előnyöket. Konkrét példák bemutatásával ismertetni szükséges, hogy az adott kutatási eredmények milyen hasznot hoztak a társadalom számára, és melyek azok a felhasználói közösségek, amelyek a kutatási eredményekből profitáltak. Olyan pályázatok benyújtását várják, melyek már ténylegesen igazolható hatást tudnak felmutatni egy adott kutatás esetében. Ennek igazolása céljából a benyújtott pályázatokhoz mellékelni szükséges a felhasználói közösség által kibocsátott támogató leveleket, melyek igazolják a pályázó eredményeinek közösségre gyakorolt hatásait.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-WIDERA-2022-ImpactPrize
Státusz: lejárt
Határidő: 2022.03.08.
Keretösszeg: 150 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Feltöltés ideje: 2022. 02. 10.
Határidő:
2022.03.08.
Kiírás neve magyarul:
Horizon Impact Díj
Kiírás neve angolul:
Horizon impact award
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Widening Participation and Strengthening the European Research Area (WIDERA)