0 különböző nyitott pályázat
2024. május 22.
Pályázati szűrő
fgy

TV és online tartalom

Összefoglaló:

A felhívásban közzétett pályázat célja, hogy az audiovizuális gyártók olyan projekteket dolgozzanak ki, amelyek jelentős potenciállal bírnak Európában és azon kívül is, valamint elősegítik az európai, nemzetközi, televíziós és online koprodukciók létrejöttét.

Célok:

A pályázat célja, hogy az audiovizuális gyártók olyan projekteket dolgozzanak ki, amelyek jelentős potenciállal bírnak Európában és azon kívül is, valamint elősegítik az európai, nemzetközi, televíziós és online koprodukciók létrejöttét.

A pályázat célja, hogy megerősítse a gyártók függetlenségét a műsorszolgáltatókkal és a digitális platformokkal szemben, hogy fokozza az együttműködést a MEDIA programban részt vevő különböző országok üzemeltetői, köztük független gyártók, műsorszolgáltatók, digitális platformok és értékesítési ügynökök között, a kiváló minőségű termékek előállítása érdekében. széles körű nemzetközi terjesztést célzó és széles közönség számára népszerűsített programozás, beleértve a többplatformos környezetben való kereskedelmi hasznosítást is. Különös figyelmet fordítanak azokra a projektekre, amelyek tartalmi és finanszírozási szempontból olyan innovatív szempontokat mutatnak be, amelyek egyértelmű kapcsolatot mutatnak a tervezett terjesztési stratégiákkal.

Várható eredmények

  • Kiváló minőségű európai alkotások gyártása lineáris és nemlineáris sugárzásra, beleértve a digitális platformokat is, valamint a koprodukciók számának növekedése.
  • Fokozott együttműködés a MEDIA-ágban részt vevő különböző országok üzemeltetői között, beleértve a műsorszolgáltatókat is.
  • Az európai alkotások közönségének növelése lineáris és nemlineáris sugárzás révén, beleértve a digitális platformokat is.

A finanszírozandó tevékenységek leírása

A TV és online tartalom akció lineáris és nemlineáris sugárzásra szánt alkotásokat (drámafilmek, animációs és dokumentumfilmek) támogat, amelyek bemutatják:

  • erős együttműködés a MEDIA-ágban részt vevő különböző országok üzemeltetői között, beleértve a műsorszolgáltatókat is;
  • magas kreatív/művészi érték és széles határokon átnyúló hasznosítási potenciál, amely európai és nemzetközi szinten képes elérni a közönséget;
  • innovatív szempontok a tartalom és a finanszírozás tekintetében, amelyek egyértelmű kapcsolatot mutatnak a tervezett elosztási stratégiákkal.

Különös figyelmet kapnak azok a pályázatok, amelyek megfelelő stratégiákat mutatnak be a fenntarthatóbb és környezetbarátabbipar biztosítására (különös tekintettelaigénybevételére, amelyeklehetővé teszik a gyártás és a forgatás környezeti hatásainak csökkentését), valamint anemek közötti egyensúly, befogadás és sokszínűségés reprezentativitás.
Végrehajtó ügynökség: European Education and Culture Executive Agency - Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség
Pályázati azonosító: CREA-MEDIA-2022-TVONLINE
Státusz: lejárt
Határidő: 2022.04.05.
Keretösszeg: 22 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Feltöltés ideje: 2022. 02. 09.
Határidő:
2022.04.05.
Kiírás neve magyarul:
TV és online tartalom
Kiírás neve angolul:
TV and online content
Program:
Creative Europe (CREA) Kreatív Európa
Alprogram:
MÉDIA: tartalom, vállalkozás, közönség, házirend