137 különböző nyitott pályázat
2022. augusztus 20.
Pályázati szűrő
tud inf
díj2
JRC

ERA Chair pályázati felhívás

Összefoglaló:

Az ERA Chair kezdeményezés célja, hogy a támogatás révén az érintett egyetemek és kutatóintézmények számára magas színvonalú személyi állomány fogadása és megtartása váljon lehetővé, egy kimagaslóan képzett kutató vagy kutatási menedzser vezetése alatt, ezzel együtt pedig szerkezeti változások valósuljanak meg fenntartható alapokon nyugvó kiválóság elérése érdekében.

Célok:

Az ERA Chair kezdeményezés célja, hogy a támogatás révén az érintett egyetemek és kutatóintézmények számára magas színvonalú személyi állomány fogadása és megtartása váljon lehetővé, egy kimagaslóan képzett kutató vagy kutatási menedzser vezetése alatt, ezzel együtt pedig szerkezeti változások valósuljanak meg fenntartható alapokon nyugvó kiválóság elérése érdekében. A téma keretében az ERA-Chair pozíció létrehozásában érdekelt, a gyengébb innovációs teljesítményű (ún. widening) országokban működő kutatószervezetek nyújthatnak be pályázatot önállóan, vagy a leendő ERA-Chair pozíciót betöltő, és az adott szakterületen kiemelkedő kutatót és/vagy innovátort foglalkoztató szervezettel közösen. Támogatás esetében a pályázatot benyújtó, widening országban működő intézmény tölti be a koordinátori szerepet. A benyújtásra kerülő pályázathoz mellékelni szükséges a leendő ERA-Chair szakember szakmai önéletrajzát, és annak részletes leírását, hogy az érintett szakmai kiválóság milyen tudományos és technikai támogatást fog biztosítani a koordinátor intézmény számára, valamint mindez miként járul hozzá a befogadó intézmény jelenlegi helyzetének javításához. Amennyiben a megvalósításban partner intézmény is érintett, szintén részletezni szükséges, hogy az milyen módon járul hozzá a megvalósítás sikeréhez. A benyújtásra kerülő pályázatokban bemutatandó a koordinátor kutatási projektekbe, létesítményekbe és infrastruktúrákba való bármely releváns beruházása, ezek megvalósításának módja, és/vagy a telepített kutatási kapacitások kihasználásának lehetőségei. Az ERA-Chair pozíciót betöltő szakemberek kiváló kutatók és/vagy innovátorok lehetnek az adott kutatási területen, akik a koordinátor intézményhez integrált kutatócsoportot hoznak létre annak érdekében, hogy jelentősen javítsák a befogadó intézmény kutatási teljesítményét.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-WIDERA-2022-TALENTS-01-01
Státusz: lejárt
Határidő: 2022.03.15.
Keretösszeg: 80 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2022. 02. 03.
Határidő:
2022.03.15.
Kiírás neve magyarul:
ERA Chair pályázati felhívás
Kiírás neve angolul:
ERA Chairs
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Európai Kutatási Tanács - European Research Council, ERC