137 különböző nyitott pályázat
2022. augusztus 20.
Pályázati szűrő
ikt
űt
eh
b
dig
tud inf

A biztonság és a válságkezelés területét érintő EGNSS alkalmazások fejlesztése

Összefoglaló:

A téma keretében olyan pályázatok támogatására kerül sor, amelyek egy ellenállóbb, stabilabb Európa létrejöttét elősegítő, az európai polgárok védelmét biztosító innovatív, EGNSS-alapú megoldások fejlesztését valósítják meg.

Célok:

A téma keretében olyan pályázatok támogatására kerül sor, amelyek egy ellenállóbb, stabilabb Európa létrejöttét elősegítő, az európai polgárok védelmét biztosító innovatív, EGNSS-alapú megoldások fejlesztését valósítják meg. Ezzel összefüggésben különösen a következő területekre irányuló projektek megvalósítására nyílik lehetőség:

• Vészhelyzeti katasztrófakockázat-kezelés és társadalmi ellenállóképesség növelése: A vészhelyzetek és katasztrófák észlelésével, az ilyen helyzetekre való felkészültség növelésével, a reagálással, a helyreállítással és a vészhelyzetek/katasztrófák mérséklésével kapcsolatos kritikus szolgáltatásokat támogató, a műholdas navigáció, a földmegfigyelés és a kommunikáció közötti szinergiák megteremtésére alkalmas EGNSS megoldások fejlesztése;
• a kritikus infrastruktúrák (villamos energia, távközlés, pénzügyi infrastruktúrák) újonnan felmerülő hálózati szinkronizálási igényeire összpontosító, az Európai Unió más GNSS-ektől való függőségét csökkentő időzítési és szinkronizálási alkalmazások fejlesztése.
A megvalósítás során olyan új, innovatív alkalmazások fejlesztésére kerülhet sor, melyek egyértelmű kereskedelmi hatással és piaci potenciállal rendelkeznek. Fejlesztés során az új technológiák szabványosítási aspektusai is érintendők, és más űr komponensek (például Kopernikusz) felhasználása is javasolt.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-EUSPA-2021-SPACE-02-52
Státusz: lejárt
Határidő: 2022.02.16.
Keretösszeg: 9 300 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Profitorientált társaságok részére 70%, non-profit szervezeteknek 100%.

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konkrét pályázati feltételek eltérő rendelkezése hiányában konzorciumot alkotó jogi személyek vehetnek részt az akciókban, feltéve, hogy a konzorciumban szerepel:

legalább egy tagállamban letelepedett független jogi személy; és

legalább két másik független jogi személy, amelyek mindegyike különböző tagállamokban vagy társult országokban található.

Feltöltés ideje: 2022. 01. 12.
Határidő:
2022.02.16.
Kiírás neve magyarul:
A biztonság és a válságkezelés területét érintő EGNSS alkalmazások fejlesztése
Kiírás neve angolul:
EGNSS applications for Safety and Crisis management
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
European Union Agency for the Space Programme - EGNSS - Európai Uniós Űrprogram Ügynökség