0 különböző nyitott pályázat
2023. december 11.
Pályázati szűrő
okt
sp

Nonprofit európai sportesemények

Összefoglaló:

A téma keretében pénzügyi támogatás nyerhető el egy európai szintű sportrendzemény megszervezéséhez egy unió tagállamban vagy a programhoz társult harmadik országban, vagy európai szintű helyi rendezvények szervezéséhez több uniós tagállamban vagy a programhoz társult harmadik országban.

Célok:

A pályázattípus európai dimenzióval rendelkező sportesemények szervezését támogatja a következő területeken:

 • önkéntesség a sport területén;
 • társadalmi befogadás a sport segítségével;
 • A megkülönböztetés elleni küzdelem a sport területén, beleértve a nemek közötti egyenlőséget;
 • A sportban és a testmozgásban való részvétel ösztönzése, többek közt a következők révén: a) az egészségvédő testmozgásról szóló tanácsi ajánlás, a testmozgásra vonatkozó uniós iránymutatás és az egészséges életmódra irányuló tartui felhívás végrehajtása, b) az európai sporthetek megvalósításának támogatása, c) a sport és a testmozgás mint az egészség eszközének előmozdítása, d) a sportot és a testmozgást ösztönző valamennyi tevékenység előmozdítása, beleértve a hagyományos sportot és játékokat, valamint a generációk közötti sportolást.
 • A projekt középpontjában e célkitűzések egyikének kell állnia. A benyújtásra kerülő pályázat a fennmaradó célkitűzésekre is összpontosíthat, de a fő célkitűzésnek világosan azonosíthatónak kell lennie, és elsőbbséget kell élveznie a pályázaton belül.

  A pályázati konstrukció keretében pénzügyi támogatás nyerhető el a) egy európai szintű sportrendezvény megszervezéséhez egy uniós tagállamban vagy a programhoz társult harmadik országban, vagy b) európai szintű helyi rendezvények szervezéséhez több uniós tagállamban vagy a programhoz társult harmadik országban.

  Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
  Pályázati azonosító: ERASMUS-SPORT-2022-SNCESE
  Státusz: lejárt
  Határidő: 2022.03.23.
  Keretösszeg: 6 000 000 EUR
  Támogatási forma: Vissza nem térítendő
  Konzorciumi előírás:

  Valamely uniós tagállamban vagy a programhoz társult harmadik országban vagy a programhoz nem társult harmadik országban székhellyel rendelkező felsőoktatási intézmények és adott esetben egyéb oktatási és/vagy nem oktatási partnerek konzorciuma nyújtja. A konzorciumban legalább három felsőoktatási intézmény vesz részt három különböző országból, amelyek közül legalább kettőnek uniós tagállamnak vagy a programhoz társult harmadik országnak kell lennie.

  Feltöltés ideje: 2021. 12. 03.
  Határidő:
  2022.03.23.
  Kiírás neve magyarul:
  Nonprofit európai sportesemények
  Kiírás neve angolul:
  Not-for-profit European sport events
  Program:
  Erasmus+
  Alprogram:
  Key Action 2 - Cooperation for innovation and the exchange of good practices