232 különböző nyitott pályázat
2022. május 17.
Pályázati szűrő
tt
egy

Európa kulturális öröksége és művészete – értékeink népszerűsítése itthon és külföldön

Összefoglaló:

A téma keretében olyan pályázatok támogatására kerül sor, amelyek az európai művészetek, kultúra és értékek vonatkozásában a tudatosság növeléséhez, a kreatív iparágakkal és a gazdaság más területeivel való kapcsolat megerősítéséhez, és Európa kultúrájának nemzetközi szintű népszerűsítéséhez, valamint az ehhez kapcsolódó gazdasági érdekeinek érvényesítéséhez járulna hozzá.

Célok:

A téma keretében olyan pályázatok támogatására kerül sor, amelyek az európai művészetek, kultúra és értékek vonatkozásában a tudatosság növeléséhez, a kreatív iparágakkal és a gazdaság más területeivel való kapcsolat megerősítéséhez, és Európa kultúrájának nemzetközi szintű népszerűsítéséhez, valamint az ehhez kapcsolódó gazdasági érdekeinek érvényesítéséhez járulna hozzá. Ezzel összefüggésben olyan kutatás megvalósítására nyílik lehetőség, amely a kulturális és kreatív ágazatokkal, valamint az érdekeltek széles körének részvételével új ismeretek létrehozására, valamint Európa kultúrájának, értékeinek és érdekeinek népszerűsítését elősegítő közös európai fellépés lehetőségeinek feltárására irányul. A megvalósítás során digitális megoldások, valamint élvonalbeli technológiák alkalmazására szükséges törekedni. A szakpolitika alkotás során felhasználható tanulságok levonása érdekében fontos aspektus a versenytársak intézkedéseinek felmérése, valamint a közös európai fellépés hatékonyságának, és a benne rejlő lehetőségek értékelése. A megvalósítandó kutatás a közös európai érdekek globális szintű érvényesítését támogató módszerek meghatározásához, az erőforrások kiaknázásához, a kulturális/kreatív és gazdasági partnerek közötti szorosabb együttműködés kialakításához kell, hogy hozzájáruljon.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-CL2-2022-HERITAGE-01-02
Státusz: lejárt
Határidő: 2022.04.20.
Keretösszeg: 9 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2021. 11. 11.
Határidő:
2022.04.20.
Kiírás neve magyarul:
Európa kulturális öröksége és művészete – értékeink népszerűsítése itthon és külföldön
Kiírás neve angolul:
Europe’s cultural heritage and arts - promoting our values at home and abroad
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Kultúra, kreativitás és befogadó társadalom - Culture, Creativity and Inclusive Society