13 különböző nyitott pályázat
2022. december 05.
Pályázati szűrő
kv

Átfogó, gépiesített, nagyszabású rehabilitációs fejlesztések bevezetése

Összefoglaló:

Támogatja az épületek átfogó, gépiesített, nagyszabású rehabilitációs megoldásainak nagyobb piaci elterjedését és széles körű bevezetését.

Célok:

Ennek a kiírásnak az a célja, hogy elősegítse az épületek átfogó, gépiesített, nagyszabású rehabilitációs megoldásainak nagyobb piaci elterjedését és széles körű bevezetését, ezáltal támogatva az EU Felújítási Hullám stratégiájának végrehajtását.

A fókusz az energiamegújulás ütemének és mélységének felgyorsításán van, valamint a jobb minőségű felújítások megvalósítása a hatékonyabb energiamegtakarítás elérésével és a gépiesített megoldások révén az eltérő kivitelezések csökkentésével.

Az elmúlt időszakban jelentős innovatív, gépiesített megoldásokat fejlesztettek ki az épületek átfogó felújítására, de az üzleti modellekben, a megbízható hatékonyság terén, a tervezési és beszerzési folyamatokban is sok előrelépés történt, még a végfelhasználó igényeire is nagyobb hangsúly került.

A javaslatoknak vonzóbbá kell tenniük a teljes felújítási folyamatot az összes érintett számára, az építési vállalkozók érdekeltségétől és a befektetőktől az épülettulajdonosokig és végül a lakókig.

Elérendő cél a felújítások további költségoptimalizálása és a teljesítménygarancia a végfelhasználók számára. Az építési területeken a felújítási munkálatokhoz szükséges idő csökkentése, a kidolgozott technológiák hatékonyságának és szélesebb körű alkalmazásának lehetősége és legfőképp az energiamegtakarítás.

Végrehajtó ügynökség: Európai Éghajlat- Infrastruktúra- és Környezetvédelmi Végrehajtó Ügynökség (CINEA)
Pályázati azonosító: LIFE-2021-CET-BUILDRENO
Státusz: lejárt
Határidő: 2022.02.12.
Keretösszeg: 6 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Önerő min. 40% Uniós forrás nem megengedett.

Állami támogatása az önerő max. 50%-áig lehetséges.

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi, jogi szervezet
Konzorciumi előírás:

Konzorcium alakítása nem kötelező, de plusz pontot eredményez, ha a projekt transznacionális keretek között valósul meg: A tagok különböző EU tagországból vagy társult országból érkeznek.

Feltöltés ideje: 2021. 10. 06.
Határidő:
2022.02.12.
Kiírás neve magyarul:
Átfogó, gépiesített, nagyszabású rehabilitációs fejlesztések bevezetése
Kiírás neve angolul:
Large-scale rollout of industrialised deep renovation solutions
Program:
LIFE Programme
Alprogram:
Environment (Sub-programme for environment)