414 különböző nyitott pályázat
2021. december 09.
Pályázati szűrő
tv

A természet irányítása

Összefoglaló:

A biológiai sokféleség jogszabályok általi védelme, hatékonyabb szabályzások megfogalmazása és azok betartásának felügyelete.

Célok:

A pályázat célja a természet és a biológiai sokféleség megőrzése és védelme olyan módon, hogy támogatja az ebben a témában megfogalmazott jogszabályok betartásának felügyeletét, illetve elősegíti a civil szereplők hatékonyabb részvételét a politikai és a jogszabályalkotó kérdések körében.

Jelen felhívás célja a Standard Cselekvési Projekt (SAP) megvalósítása, mely a LIFE Természet és biológiai sokféleség alprogram kivitelezésének irányába mutat a kormányzás minden szinten történő megerősítésével, amint az a kiírás 1-es és a 2-es fejezetében meg van fogalmazva.

A kiírás fókuszában ezúttal kizárólag a kormányzási kérdések állnak, az összes többi tervezet, ami összhangban áll a LIFE Természet és biológiai sokféleség alprogrammal, és a LIFE-2021-SAP-NAT-NATURE fejezetei tartalmazzák, ezúttal kizáródnak.

Az elvárt eredmény:

A pályázóknak meg kell határozzák, ki kell számítsák, és le kell vezessék a mérhető és előre mutató környezetvédelmi hatásokat. Mindeközben biztosítaniuk kell a módszer fenntarthatóságát és megismételhetőségét. (A kiírás 2. és 9. fejezete szerint.)

Végrehajtó ügynökség: Európai Éghajlat- Infrastruktúra- és Környezetvédelmi Végrehajtó Ügynökség (CINEA)
Pályázati azonosító: LIFE-2021-SAP-NAT-GOV
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.11.30.
Keretösszeg: 3 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás:

Önerő min. 40% Uniós forrás nem megengedett. Állami támogatása az önerő max. 50%-áig lehetséges.

Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

Konzorcium alakítása nem kötelező, de plusz pontot eredményez, ha a projekt transznacionális keretek között valósul meg: A tagok különböző EU tagországból vagy társult országból érkeznek.

Feltöltés ideje: 2021. 09. 17.
Határidő:
2021.11.30.
Kiírás neve magyarul:
A természet irányítása
Kiírás neve angolul:
Nature Governance
Program:
LIFE Programme
Alprogram:
Environment (Sub-programme for environment)