239 különböző nyitott pályázat
2021. október 19.
Pályázati szűrő

Zöld technológiák és anyagok a kulturális örökség számára

Célok:

"A Zöld Megállapodás céljai elérésének figyelembevételével, a felhívás tárgyában készített pályázatoknak megoldásokat kell nyújtaniuk és fel kell deríteni a minőségi konzerválás és helyreállítás zöld és fenntartható módjait. A művészeti anyagok megőrzésében holisztikus megközelítést szükséges elsajátítani és alkalmazni, a tudás és képességek interdiszciplináris hálózatán keresztül a természettudományok (kemény), humán tudományok (puha) és a mérnöki tudomány szemszögéből. Ennek köszönhetően pedig, hatékony és fenntartható stratégiákat kell kidolgozniuk, amelyek megvalósíthatók, felhasználóbarátok, megfizethetők és biztonságosak az üzemeltetők és a műtárgyak számára abból a célból, hogy biztosítsák a kulturális örökség forrásaihoz való fizikai hozzáférés hosszú távú megőrzését.

A környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági hatásokat figyelembe véve, a pályázatokban össze kell hozni az alap- és alkalmazott kutatást, a társadalmi, kulturális és vállalkozói innovációt a kulturális és kreatív szektorok bevonásával a fenntarthatóság biztosítása végett. Az állami intézmények és politika alkotók mellett az innováció ipar és/vagy kulturális és kreatív iparágak/kkv-k részvétele erősen javasolt."

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-CL2-2021-HERITAGE-01-01
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.10.07.
Keretösszeg: 12 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2021. 08. 05.
Határidő:
2021.10.07.
Kiírás neve magyarul:
Zöld technológiák és anyagok a kulturális örökség számára
Kiírás neve angolul:
Green technologies and materials for cultural heritage
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Kultúra, kreativitás és befogadó társadalom - Culture, Creativity and Inclusive Society