412 különböző nyitott pályázat
2021. december 09.
Pályázati szűrő

Az elhízás megelőzése egy élethosszon keresztül

Célok:

"Az elhízás a XXI. század egyik lekomolyabb közegészségügyi kihívása.

A túlsúly vagy az elhízás következményeképpen megnő a különböző betegségek kialakulásának a kockázata (cukorbetegség, kardiovaszkuláris betegségek, rák). Azonban, a túlsúly vagy az elhízás megelőzhető.

A kutatás és innováció terén a megnövelt erőfeszítések kritikus szerepet játszanak az eszközök, kezdeményezések, beavatkozások, stratégiák, programok és politikák kifejlesztésében és hatásának tesztelésében, valamint ezek megvalósításában. Az EU-ban és az EU határain túl a különböző szinteken (helyitől a nemzetköziig) kidolgozott legjobb gyakorlatok, harmonizációs útmutatók és/vagy szabványos üzemeltetési folyamatok alkalmazása az új kutatás alapjául fognak szolgálni.

A kulturális sokféleséget, a város/vidék dichotómiáját, a társadalmi-gazdasági státuszt, a korcsoportokat, a nemi különbözőségeket is vizsgálni szükséges, amennyiben ez lehetséges. Az olyan területekkel, mint a mezőgazdaság, akvakultúra, élelmiszer, környezet, stb. foglalkozó szektorok, továbbá európai projektek közötti szoros együttműködés javasolt.

A pályázatoknak be kell vonni a polgárokat, civil társadalmi szervezeteket, hatóságokat és intézményeket, helyi gyártókat, stb. az intézkedéseik kidolgozásába, hogy biztosítsák az elfogadást és elterjesztést. A pályázatokban továbbá meg kell célozni a tudományosan szilárd és átlátható módszereket, építve a korábbi kutatási tevékenységek által elért eredményekre."

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-HLTH-2022-STAYHLTH-01-05
Státusz: nyitott
Határidő: 2022.09.06.
Keretösszeg: 50 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2021. 08. 02.
Határidő:
2022.09.06.
Kiírás neve magyarul:
Az elhízás megelőzése egy élethosszon keresztül
Kiírás neve angolul:
Prevention of obesity throughout the life course
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Egészszégügy - Health