0 különböző nyitott pályázat
2023. május 30.
Pályázati szűrő
dig
egy

Mesterséges intelligencia, adattechnológiai és robotikai fejlesztések a környezetbarát gazdaságpolitika szolgálatában.(AI, Data and Robotics Partnership)

Célok:

A téma keretében olyan pályázatok támogatására kerül sor, amelyek a következő három terület egyikén járulnak hozzá az európai környezetbarát gazdaságpolitika megvalósulásához:

 • az erőforrás-optimalizálást, valamint a hulladékcsökkentést támogató innovatív mesterséges intelligencia, adattechnológiai és robotikai megoldások fejlesztése, bármely gazdasági ágazat (agrár-élelmiszeripari, energia, közüzemi, közlekedési, termelési, stb. ágazat) vonatkozásában;
 • a környezetbarát gazdaságpolitikához való hozzájárulás maximalizálását támogató optimalizált mesterséges intelligencia, adattechnológiai és robotikai megoldások fejlesztése olyan területeken használható alkalmazások vonatkozásában, mint környezet- és hulladékgazdálkodás (beleértve többek között a hulladékeltakarítás területén például a műanyaggyűjtés, hulladékválogatás folyamatokat), illetve a körforgásos gazdaság értékláncai mentén releváns folyamatok;
 • fejlett fizikai intelligencia és fizikai teljesítmény létrehozása robotikai megoldások számára, változatos és zord környezeti körülmények közötti használhatóságuk érdekében.
 • A fentiekkel összefüggésben a megvalósítás során a fejlesztéssel érintett megoldások használati esetek keretében, valós vagy nagymértékben realisztikus környezetben történő demonstrációra is sor kell, hogy kerüljön, mellyel szemléltethető, hogy miként járulnak hozzá a környezetbarát gazdaságpolitika megvalósulásához.

  A téma keretében olyan pályázatok támogatására is sor kerül, melyek a megvalósítás során harmadik félnek odaítélhető pénzügyi támogatás keretében kis- és középvállalkozásoknak, valamint start-up vállalkozásoknak nyújtanak támogatást versenyfelhívások keretében. Az odaítélhető támogatás ezen versenyfelhívások keretében pályázatonként legfeljebb 200000 EUR.

  Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
  Pályázati azonosító: HORIZON-CL4-2021-DIGITAL-EMERGING-01-09
  Státusz: lejárt
  Határidő: 2021.10.21.
  Keretösszeg: 27 000 000 EUR
  Támogatási forma: Vissza nem térítendő
  Támogatási intenzitás:

  Profitorientált társaságok részére 70%, non-profit szervezeteknek 100%.

  Kedvezményezett:
  Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
  Konzorciumi előírás:

  A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

  Feltöltés ideje: 2021. 07. 01.
  Határidő:
  2021.10.21.
  Kiírás neve magyarul:
  Mesterséges intelligencia, adattechnológiai és robotikai fejlesztések a környezetbarát gazdaságpolitika szolgálatában.(AI, Data and Robotics Partnership)
  Kiírás neve angolul:
  AI, Data and Robotics for the Green Deal (AI, Data and Robotics Partnership) (IA)
  Program:
  Horizon Europe
  Alprogram:
  Digitalizáció, ipar és űrkutatás - Digital, Industry and Space