232 különböző nyitott pályázat
2022. május 17.
Pályázati szűrő
tud inf
díj2
JRC

Transznacionális együttműködés a Marie Skłodowska-Curie Nemzeti Kapcsolattartó pontok (NCP) között 2021

Összefoglaló:

A pályázatban közzétett felhívás elősegíti a "Kutatás és Innováció" hiányosságának kezelését és a kutatók bevonzását harmadik országokból.

Célok:

A projektek várhatóan hozzájárulnak a következő eredményekhez:

  • Továbbfejleszti és professzionalizálja a Nemzeti Kapcsolattartó Pontok szolgáltatásait Európában, ezáltal elősegíti a Horizon Europe felhívásokhoz való egyszerű hozzáférést, csökkentve az újonnan belépők akadályait és javítva a benyújtott pályázatok átlagos minőségét;
  • Harmonizált transznacionális együttműködés az NKP-k között;
  • Az NKP-támogatási szolgáltatások következetesebb szintje Európában és azon kívül is, különösen a bővülő országokban;
  • A harmadik országbeli NKP-k fokozottabb részvétele a fellépés tevékenységeiben.

A pályázat célja az MSCA nemzeti kapcsolattartó pontjai közötti transznacionális együttműködés megkönnyítése, ideértve a harmadik országokban létrehozottakat is, a bevált gyakorlatok azonosítása és megosztása, valamint a pályázóknak nyújtott támogatás általános színvonalának emelése, a szereplők és a tapasztalatok sokféleségét tekintve

Támogatást nyújt a hivatalosan kinevezett MSCA NKP-k konzorciumának. A tevékenységeket az érintett nemzeti kapcsolattartók igényeihez és prioritásaihoz igazítják, és magukban foglalhatják a teljesítményértékelést, a közös műhelyfoglalkozásokat, a határokon átnyúló továbbfejlesztett közvetítői eseményeket, az MSCA-hoz kapcsolódó képzési foglalkozásokat és a szélesebb körű "Kutatás és innováció" prioritásokat és eszközöket, ikerintézményi és mentori programokat. Különös figyelmet fordítanak az MSCA NKP-k kompetenciájának fejlesztésére, ideértve az újonnan érkezőket és a kevésbé tapasztalt NKP-kat. Ösztönözni kell az együttműködést más EU-hálózatokkal, mint például az Euraxess Worldwide, az Enterprise Europe Network, a COST, hogy növeljék a potenciális kedvezményezettek láthatóságát, különösen a nem egyetemi szektorban.

A "Kutatás és Innováció" hiányosságának kezelése

Európában továbbra is hiányos a kutatás és az innováció, és továbbra is vannak ellentmondások az európai országok között a finanszírozás vonzása és a kutatók között. Ez a különbség az MSCA-ban is megfigyelhető. Különös hangsúlyt fektetve az elektronikus hiány megszüntetésére irányuló erőfeszítésekre, az MSCA első évei lesznek az Európa Horizont keretében. Ezért konkrét intézkedéseket kell szervezni a „szélesedő országokban” az NKP-k támogatására, például képzési és mentori programokat, hogy minél magasabb színvonalú jelentkezéseket ösztönözzenek az ezen országok kedvezményezettjeivel, és növeljék sikereiket az MSCA-ban.

Vonzzon be kutatókat harmadik országokból

Az MSCA a fő uniós eszköz, amely harmadik országokból érkező kutatókat vonz Európába. Különleges intézkedéseket kell előirányozni a harmadik országbeli NKP-k kapcsolattartására és a projektekben való részvétel ösztönzésére (pl. képzés, testvérvárosi kapcsolat, mentorálás, valamint egyéb kapacitásépítési és hálózati tevékenységek).

Mindig az MSCA-ra összpontosító kérdésekre kell összpontosítani, és nem szabad megismételniük az NKP-hálózatban a „Részvétel bővítése és az Európai Kutatási Térség megerősítése” alatt előirányzott intézkedéseket.

A konzorciumnak jól kell képviselnie a tapasztalt és kevésbé tapasztalt NKP-kat, és magában kell foglalnia a táguló országokból érkező NKP-kat is.

Javasoljuk egyetlen ajánlat benyújtását. Azokat a nemzeti konzultánsokat, akik úgy döntenek, hogy nem vesznek részt a konzorcium tagjaiként, felkérik és ösztönzik, hogy vegyenek részt a projekt tevékenységeiben (pl. Műhelyek).

Az akció várható időtartama 36 hónap lesz.

Pályázati azonosító: HORIZON-MSCA-2021-NCP-01-01 Grant
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.08.31.
Keretösszeg: 2 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Feltöltés ideje: 2021. 07. 01.
Határidő:
2021.08.31.
Kiírás neve magyarul:
Transznacionális együttműködés a Marie Skłodowska-Curie Nemzeti Kapcsolattartó pontok (NCP) között 2021
Kiírás neve angolul:
Trans-national cooperation among Marie Skłodowska-Curie National Contact Points (NCP) 2021
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
MSCA - Marie Skłodowska-Curie Actions