0 különböző nyitott pályázat
2023. szeptember 26.
Pályázati szűrő
ee
eup
jog

Humanitárius segítségnyújtás Minőségi Címkéje - Könnyű eljárás

Összefoglaló:

A Humanitárius Segély Önkéntesség Minőségi Címkéje tanúsítja, hogy egy szervezet képes magas színvonalú szolidaritási tevékenységet folytatni.

Célok:

A Humanitárius Segély Önkéntesség Minőségi Címkéje tanúsítja, hogy egy szervezet képes magas színvonalú szolidaritási tevékenységet folytatni, összhangban az „Európai Önkéntes Humanitárius Segítségnyújtási Testület” akció elveivel, céljaival és követelményeivel. A minőségi címke megszerzése előfeltétele annak, hogy csak a humanitárius segítségnyújtási műveleteket támogató önkéntes tevékenységekben vegyen részt.

A humanitárius segítségnyújtás önkéntességére vonatkozó minőségi címke iránti kérelem benyújtásakor a pályázó szervezetek az alábbi szerepek közül választhatnak:

  • Támogató szerep - magában foglalja a résztvevők támogatását, felkészítését és/vagy képzését az indulás előtt, közvetítést köztük és a fogadó szervezeteik között, és/vagy támogatást nyújtva a résztvevőknek, amikor visszatérnek tevékenységükből. A támogató szerep feljogosítja a szervezetet arra is, hogy projektpályázatokat nyújtson be, és koordinálja a partnerségeket a humanitárius segítségnyújtási önkéntes projektekhez;
  • Gazdaszerep - a Szolidaritási Testület résztvevőinek fogadásával kapcsolatos tevékenységek teljes skáláját lefedi, beleértve a fiatalok tevékenységeiből álló program kidolgozását, valamint útmutatást és támogatást a résztvevő számára az összes fázis során.

A Humanitárius Segély Önkéntesség Minőségi Címkéjét egy kiválasztási folyamatot követően ítélik oda, amely három fő szakaszból áll: a kérelem benyújtása, az értékelés és az odaítélés.

Pályázati azonosító: ESC-HUMAID-2021-QUAL-LABEL-LP
Státusz: lejárt
Határidő: 2022.09.22.
Támogatási forma: Visszatérítendő
Kedvezményezett:

Minőségi címke a támogató szerephez -minden olyan szervezet, amely jogilag letelepedett egy program országban .

Minőségi címke a fogadó szerepkörhöz -minden olyan szervezet, amely jogilag letelepedett egy programon kívüli országban.

Feltöltés ideje: 2021. 06. 29.
Határidő:
2022.09.22.
Kiírás neve magyarul:
Humanitárius segítségnyújtás Minőségi Címkéje - Könnyű eljárás
Kiírás neve angolul:
Quality Label Humanitarian Aid - Light procedure
Program:
European Solidarity Corps (ESC) - Európai Szolidaritási Testület
Alprogram:
Önkéntesség a humanitárius segítségnyújtási műveletekben