0 különböző nyitott pályázat
2023. május 30.
Pályázati szűrő
ikt
tud inf

Európai technológiai és társadalmi innovációk elősegítése

Célok:

A tématerület célja olyan innovációk létrehozásának támogatása, melyek a technológiai és társadalmi innovációt ötvözik, biztosítva az ipar és társadalom részvételét az Európai Uniós célok elérésében. Ezzel összefüggésben a téma pénzügyi és kapacitásépítési támogatást nyújt a társadalmi innovációk kidolgozóinak, ötleteik valós megoldássá alakításához, lehetővé téve a vállalkozások átalakulását jóval ellenállóbb, fenntarthatóbb és befogadóbb működés elérése érdekében. További cél a társadalmi innováció és szociális vállalkozások terén új európai kultúra létrejöttének támogatása.

A fentiekkel összefüggésben a benyújtásra kerülő pályázatok a társadalmi innovációk összegyűjtését támogató befogadó mechanizmus kidolgozását kell, hogy megvalósítsák. A támogatásban részesülő projektek keretében üzleti és iparági ösztönzésű pályázati felhívások meghirdetésére kerül sor, melyek az Európai Unió politikai prioritási területei vonatkozásában az Európai uniós vállalkozások stressztűrőképességének és felkészültségének növelését támogató ötletek benyújtását teszik lehetővé. A felhívások keretében benyújtott ötletek a projektek keretében egyenként nagyságrendileg 10000 EUR támogatásban részesítendők. A megvalósítás során az ötletek a piaci bevezetést megelőző demonstrációs projektekké alakítandók, a civil társadalom, start-up vállalkozások, kis- és középvállalkozások, közepes piaci tőkeértékű vállalkozások, nagyvállalatok, akadémiai szervezetek, hatóságok, filantrópok, finanszírozók részvételén alapuló együtt-tervezési és fejlesztési folyamat keretében.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-CL4-2021-RESILIENCE-01-31
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.09.23.
Keretösszeg: 5 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2021. 06. 24.
Határidő:
2021.09.23.
Kiírás neve magyarul:
Európai technológiai és társadalmi innovációk elősegítése
Kiírás neve angolul:
European Technological and Social Innovation Factory (RIA)
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Digitalizáció, ipar és űrkutatás - Digital, Industry and Space