0 különböző nyitott pályázat
2024. május 22.
Pályázati szűrő
ikt
nka
bt
eh
tud inf

EIC Pathfinder Open – Az Európai Innovációs Tanács (EIC) felhívása

Célok:

EIC Pathfinder Open – Az Európai Innovációs Tanács (EIC) felhívása

  • Elképzelt egy olyan jövőbeli technológiát, ami alapvetően megváltoztathatja az életünket?
  • Lehetségesnek tartja tudományos áttörés elérését, ami lehetővé teszi ennek a technológiának a megvalósítását?
  • Együtt tudna működni kutatók és innovátorok interdiszciplináris csapatával, hogy igazolja ezen technológia működési elvét és validálja tudományos alapját?

Amennyiben a válasza mindegyik kérdésre igen, akkor az EIC Pathfinder Open felhívás Önnek szól!

Miért pályázzon?

Ha egy radikálisan új technológia ambiciózus elképzelésének megvalósítását tervezi, amiben új piacok teremtésének és/vagy globális kihívások leküzdésének lehetősége rejlik, akkor érdemes pályáznia az EIC Pathfinder Open keretében nyújtott támogatásra. Az EIC Pathfinder Open a fent említett jövőbeni technológiák korai fejlesztési szakaszát támogatja (például alacsony technológiai készültségi, TRL 1-4 szintű különféle tevékenységeket), amelyek magas kockázatú, de sokat ígérő tudományos-technológiai, áttörő jelentőségű kutatáson alapulnak (beleértve a magas hozzáadott kutatási-innovációs-technológiai értékkel rendelkező ún. deep tech projekteket). Ezzel a kutatással kell lefektetni a létrehozni kívánt technológia alapjait.

A pályázat benyújtását megelőzően igazolni szükséges, hogy az megfelel a következő alapvető követelményeknek („kapuőrök”):

  • Meggyőző, hosszú távú elképzelése egy radikálisan új technológiának, ami potenciálisan reformszerű hatással lehet a gazdaságra és a társadalomra.
  • Konkrét, új és ambiciózus tudományos-technológiai áttörést jelentő fejlesztés, ami előrelépést jelent a létrehozni kívánt technológia irányába.
  • Magas kockázatú, de sokat ígérő kutatási megközelítés és módszertan, konkrét és valószerű célokkal.

A projekt elvárt kimenetele az igazolása annak, hogy a létrehozni kívánt jövőbeni technológia legfőbb elképzelései megvalósíthatók, így megerősítve annak tudományos és technológiai alapját.

Ki nyújthat be pályázatot?

Ez a pályázat együttműködésen alapuló kutatásoknak szól. A pályázatot annak koordinátora kell, hogy benyújtsa egy konzorcium nevében, ami legalább három független jogi személyt foglal magában, amelyeket különböző tagállamban vagy társult országban jegyeztek be, és amelyek közül legalább egyet egy tagállamban jegyeztek be.

Milyen támogatást lehet elnyerni?

A felhívás teljes előirányzott költségvetése 168 millió euró.

Támogatást lehet nyerni egy Kutatási és Innovációs Intézkedés elszámolható költségeinek a fedezetére, amelyek szükségesek a projekt megvalósításához. Ennek a felhívásnak az esetében az EIC 3 millió eurós támogatási összegig terjedő pályázatokat vesz figyelembe. Mindazonáltal, ez nem jelenti azt, hogy nem lehet nagyobb, megfelelően indokolt, összeget kérelmezni. A támogatás intenzitása az elszámolható költségek 100%-a.

Az EIC Pathfinder felhívás keretében támogatott projektek (beleértve bizonyos EIC pilot Pathfinder, FET-Open és FET-Proactive pályázatokat) jogosultak:

  • további, fix összegű támogatást kapni 50 ezer euró értékig, kiegészítő tevékenységekre, hogy új, lehetséges utakat találjanak a kereskedelmi hasznosításra vagy portfoliószervezési tevékenységekre (a pályázati kiírás 6-os számú melléklete szerint);
  • Accelerator teljes pályázat benyújtására a Fast-Track rendszer keretében (a pályázati kiírás 4-es számú melléklete szerint), amely egy projektértékelés eredményétől függően lehetőséget nyújt az Accelerator pályázat első lépcsőjének kihagyására, az értékelést követő 12 hónapon belül.

A finanszírozáson kívül a sikeres pályázók ingyenes hozzáférést kapnak számos üzleti szolgáltatáshoz, a Business Acceleration Services keretében (a pályázat V-ös fejezete szerint).

A pályázat benyújtási határideje és az elbírálás időtartama

A pályázat benyújtási határideje: 2021. május 19. 17:00 (brüsszeli helyi idő szerint).

A pályázók a benyújtási határidőtől számított 5 hónapon belül kapnak értesítést az eredményről, és a támogatási szerződés aláírására legkésőbb 8 hónappal a pályázati határidő lejártát követően kerül sor.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-EIC-2021-PATHFINDEROPEN-01-01
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.05.25.
Keretösszeg: 168 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

Ez a pályázat együttműködésen alapuló kutatásoknak szól. A pályázatot annak koordinátora kell, hogy benyújtsa egy konzorcium nevében, ami legalább három független jogi személyt foglal magában, amelyeket különböző tagállamban vagy társult országban jegyeztek be, és amelyek közül legalább egyet egy tagállamban jegyeztek be.

Feltöltés ideje: 2021. 03. 19.
Határidő:
2021.05.25.
Kiírás neve magyarul:
EIC Pathfinder Open – Az Európai Innovációs Tanács (EIC) felhívása
Kiírás neve angolul:
EIC Pathfinder Open 2021
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Európai Innovációs Tanács - European Innovation Council