232 különböző nyitott pályázat
2022. május 17.
Pályázati szűrő
tt
keg
tud inf

A társadalom- és bölcsészettudományok kutatási közösségeinek erősítése az éghajlat, az energetika és a mobilitás tudományágakban

Célok:

"Újszerű, multidiszciplináris perspektívák kidolgozása, a társadalom- és a bölcsészettudományok kutatási közösségeinek erősítése fontos előfeltételei a célzott, magas szintű tanácsadásnak azzal kapcsolatban, hogyan nézzenek szembe a sokféle kihívással, ami a klímasemlegesség irányába történő átalakulást övezi. Ugyanennyire fontos feltétel, hogy ösztönözzék az együttműködést a tudományos, műszaki, mérnöki és matematikai területekkel, valamint táplálják a kapcsolatot az érintett közösségekkel, a civil társadalommal és az EU állampolgáraival.

A politikai döntéshozók az EU-ban és más szinteken nyilvánvalóan igénylik ezt a tanácsadást, az Európai Zöld Megállapodás és más jelentős politikai kezdeményezések megvalósítása folyamán.

A felhívás tárgyában kidolgozott projektekkel szemben támasztott elvárás, hogy ezekért a célokért munkálkodjanak, miközben újszerű kutatást és konkrét megoldásokat hoznak létre, amelyek tájékoztathatják a politikai döntéshozókat, kifejezetten EU-s szinten, tekintettel az az Európai Zöld Megállapodásra."

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-CL5-2021-D2-01-13
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.10.19.
Keretösszeg: 3 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2021. 03. 18.
Határidő:
2021.10.19.
Kiírás neve magyarul:
A társadalom- és bölcsészettudományok kutatási közösségeinek erősítése az éghajlat, az energetika és a mobilitás tudományágakban
Kiírás neve angolul:
Strengthening Social Sciences and Humanities (SSH) research communities in climate, energy and mobility disciplines
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Éghajlat, energia és mobilitás - Climate, Energy and Mobility