232 különböző nyitott pályázat
2022. május 17.
Pályázati szűrő
gyf
akku

Fenntartható, biztonságos és hatékony újrahasznosítási eljárások

Célok:

Annak érdekében, hogy hatékonyan lehessen használni az elektromos járművek és a helyhez kötött alkalmazások akkumulátor-hulladékait, amelyek a következő évtizedekben halmozódnak fel, továbbá a nagyobb mértékű előállításból származó gyártási hulladék növekvő mennyiségeit, fontos innovatív, megvalósítható és holisztikus újrahasznosítási eljárásokat létrehozni Európában.

Az újonnan kifejlesztett eljárásoknak rugalmasaknak és módosíthatóknak kell lenniük, hogy minél többféle hulladékot és gyártási maradékot fel lehessen dolgozni (pl. a Lítium-akkumulátorok teljes palettáját), és a folyamatok vagy a kiválasztott frakciók részben vagy egészben integrálhatók legyenek az ipari infrastruktúrához.

A pályázatokban mindazonáltal olyan anyagok újrahasznosítási útjainak kidolgozására kell összpontosítani, amelyek a lehető legközvetlenebb módon az akkumulátor katód és anód anyagok következő generációját célozzák meg. Az alkatrész/cella gyártásba történő vertikális integrációt fejleszteni szükséges.

A pályázatokban a legmagasabb hasznosítási arányokat és visszanyert anyagtisztaságot kell megcélozni, kielégítve az ipari igényeket a cellagyártás folyamatába való integrációjukhoz, az SRA (Stratégiai Kutatási Napirend) partnerségben tükrözött értékekkel összhangban.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency - REA
Pályázati azonosító: HORIZON-CL5-2021-D2-01-06
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.10.19.
Keretösszeg: 30 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civilszervezetek), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi-, jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2021. 03. 17.
Határidő:
2021.10.19.
Kiírás neve magyarul:
Fenntartható, biztonságos és hatékony újrahasznosítási eljárások
Kiírás neve angolul:
Sustainable, safe and efficient recycling processes
Program:
Horizon Europe
Alprogram:
Éghajlat, energia és mobilitás - Climate, Energy and Mobility