38 különböző nyitott pályázat
2021. január 20.
Pályázati szűrő
em

Európai Múzeumok közötti együttműködés és innovációs tér

Célok:

A COVID-19 válság sújtotta a múzeumokat és kulturális intézményeket, néhányat közülük, a bevételkiesésből kifolyólag, jelentős mértékben. Ugyanakkor, a krízis felgyorsította a szektor digitális átalakulását. A digitális technológia kulcsfontosságúvá vált a múzeumok munkájának szinte minden aspektusát tekintve, hogy megfelelhessenek az új valóságnak.

A pályázatban javasolt intézkedésnek lehetőséget kell teremtenie a múzeumok számára, hogy kreatív és technológiai partnerekkel, valamint egymással is együttműködjenek kis, kísérleti projektekben, innovatív módon alkalmazzák a digitális technológiákat egy kiválasztott munkaterületen vagy tevékenységek során. A projekt támogatja a múzeumokat például és nem kizárólag abban, hogy a digitális jelenlétüket erősítő megoldásokat fejlesszenek ki, vagy megújítsák a napi működésüket és folyamataikat, a látogatók számára készített 3D-s digitalizációval és AR/VR alkalmazásokkal kísérletezzenek, a technológia kreatív potenciálját kihasználva transzformatív élményt kínáljanak a közönségnek, vagy új üzleti modelleket teszteljenek a válságot követő helyreállításhoz.

Végrehajtó ügynökség: Research Executive Agency (REA)
Pályázati azonosító: DT-TRANSFORMATIONS-24-2020
Státusz: lejárt
Határidő: 2021.01.12.
Keretösszeg: 1 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 100%
Kedvezményezett:
Kutatóközpont (kutatóhely, egyetemi kutatóközpont), Nagyvállalat, Mikro-, kis- és középvállalkozás, Non-profit szervezet (civil szervezet), Non-profit szervezet (állami fenntartású intézmény), Egyházi jogi szervezet, Egyéb gazdasági társaság (pl. szociális szövetkezet)
Konzorciumi előírás:

A konzorcium tagjai minimum három különböző EU tagországból vagy társult országból kell, hogy érkezzenek.

Feltöltés ideje: 2020. 10. 09.
Határidő:
2021.01.12.
Kiírás neve magyarul:
Európai Múzeumok közötti együttműködés és innovációs tér
Kiírás neve angolul:
European Museum Collaboration and Innovation Space
Program:
Horizon 2020
Alprogram:
Societal Challenges