46 különböző nyitott pályázat
2020. szeptember 26.
Pályázati szűrő
par
eui
mob
sze

Európai Ifjúsági Együttműködés

Összefoglaló:

A pályázat célja olyan hálózatok létrehozásának támogatása, melyek előmozdítják a regionális partnerségeket és képzéseket, cseréket szerveznek, valamint lehetővé teszik a fiatalok számára közös projektek létrehozását.

Célok:

A "European Youth Together" projektek célja a regionális partnerségeket előmozdító hálózatok létrehozása az egész Európából származó fiatalokkal szoros együttműködésben (Erasmus+ programországok). A hálózatok cseréket szerveznek, előmozdítják a képzéseket és lehetővé teszik a fiatalok számára közös projektek létrehozását.

A "European Youth Together" célja legalább öt ifjúsági szervezet kezdeményezésének támogatása öt különböző támogatható Erasmus+ programországból, annak érdekében, hogy megosszák ötleteiket a szélesebb körű polgári részvétel ösztönzésére és az európai polgári identitástudat erősítésére. A tematikus prioritások az aktív polgárság, a hálózatépítés, az európai értékek és az európai állampolgárság, a demokratikus részvétel, a demokratikus rugalmasság és a fiatalokkal kapcsolatos társadalmi befogadás.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA/10/2020
Státusz: lejárt
Határidő: 2020.07.28.
Keretösszeg: 5 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Támogatási intenzitás: 80%
Kedvezményezett:

A résztvevő szervezetek:

  • nonprofit szervezetek, szövetségek és nem kormányzati szervezetek, beleértve az európai ifjúsági civil szervezeteket;
  • szociális vállalkozások;
  • helyi, regionális vagy nemzeti szintű közintézmények;
  • régiók szövetségei;
  • európai területi együttműködés csoportjai;
  • a vállalati társadalmi felelősségvállalásban tevékenykedő szervezetek az Erasmus+ programországban.
Konzorciumi előírás:

A minimális partnerségi összetétel követelménye legalább öt partner öt Erasmus+ programban való részvételre jogosult országból. Fontos, hogy a projektben érvényesüljön a partnerek jó földrajzi egyensúlya az Erasmus + programországok különböző részeiből, azaz a partnereknek különböző régiókból kell származniuk.

Csak a következő programországokban székhellyel rendelkező pályázók támogathatók:

  • EU-tagállamok: Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország;
  • Izland, Liechtenstein, Norvégia;
  • a tagjelölt országok, amelyek számára előcsatlakozási stratégiát hoztak létre: Észak-Macedónia, Szerb Köztársaság és Törökország.
Feltöltés ideje: 2020. 05. 12.
Határidő:
2020.07.28.
Kiírás neve magyarul:
Európai Ifjúsági Együttműködés
Kiírás neve angolul:
European Youth Together
Program:
Erasmus+
Alprogram:
Key Action 3 - Support to policy reform