0 különböző nyitott pályázat
2023. március 27.
Pályázati szűrő
kv

LIFE Környezet- és erőforrás-hatékonyság hagyományos projektek 2020

Összefoglaló:

A LIFE Program pályázatot hirdet az alábbi témában: az Európai Unió környezetvédelmi politikájának és jogalkotásának megvalósításának, aktualizálásának és fejlesztésének elősegítése.

Célok:

A LIFE Környezet- és erőforrás-hatékonyság pályázat fő célja, hogy hozzájáruljon az Európai Unió környezetvédelmi politikájának és jogalkotásának megvalósításához, aktualizálásához és fejlesztéséhez, beleértve a környezetvédelem egyéb politikákba történő integrálását, ezzel is támogatva a fenntartható fejlődést. Emellett az egyes finanszírozott akcióknak rendelkezniük kell európai hozzáadott értékkel és ki kell egészíteniük azokat az akciókat, amelyek finanszírozása más Európai Uniós alapok terhére történik a 2014-2020 közötti időszakban.

A Környezet- és erőforrás-hatékonyság kiemelt terület az alábbiakra fókuszál:

  • környezeti kihívásokkal kapcsolatos politikák vagy irányítási megközelítések, legjobb gyakorlatok és megoldások kidolgozása, vizsgálata és bemutatása, valamint az erőforrás- hatékonysággal kapcsolatos szakpolitika és jogalkotás támogatása, beleértve „Az erőforrás-hatékony Európa megvalósításának ütemterve” című dokumentumot.
  • tudásbázis fejlesztése az Unió környezetvédelmi politikájának és jogalkotásának fejlesztése, megvalósítása, értékelése és monitoringja érdekében, és azoknak a tényezőknek, terheléseknek és válaszoknak az értékelése és nyomon követése érdekében, amelyek az Unión belül és azon kívül hatással vannak a környezetre.
Végrehajtó ügynökség: KKV-ügyi Végrehajtó Ügynökség (EASME)
Státusz: lejárt
Határidő:

Projektkoncepció benyújtási határideje: 2020. július 14. 16:00

Amennyiben az előválogatás során a pályázatot kidolgozhatónak értékelte az EASME, a teljes pályázat kidolgozására nyitva álló határidő (benyújtási határidő): 2021. február

Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Kedvezményezett:
  • állami szerv;
  • magánvállalat;
  • civil szervezet.
Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2020. 04. 02.
Határidő:

További részletek
Kiírás neve magyarul:
LIFE Környezet- és erőforrás-hatékonyság hagyományos projektek 2020
Kiírás neve angolul:
Environment and resource efficiency traditional projects 2020
Program:
LIFE Programme
Alprogram:
Environment (Sub-programme for environment)