415 különböző nyitott pályázat
2021. december 09.
Pályázati szűrő
mf

Műfordítási projektek támogatása 2020

Összefoglaló:

A pályázat célja a műfordítások támogatása és a lefordított anyagok népszerűsítése. A műfordítási projektek támogatásának fő célja az Unióban és a kultúra alprogramban részt vevő országokban a kulturális és nyelvi sokféleség előmozdítása, valamint a magas színvonalú irodalmi művek országok közötti forgalmának ösztönzése.

Célok:

A pályázat célja a kulturális és nyelvi sokszínűség támogatása, az irodalom transznacionális forgalmának erősítése és az olvasók számára jobb hozzáférés biztosítása a nem saját nyelvű, minőségi irodalomhoz. E fő célkitűzéseken belül az akció arra törekszik, hogy ösztönözze a kevésbé használt nyelvekből származó irodalom fordításait, a kevésbé képviselt műfajok irodalmának fordítását, és fontos eszköz az EU irodalmi díja (EUPL) nyerteseinek népszerűsítésére. 2020-ban támogatást nyújtanak a meghatározott és megalapozott szerkesztési stratégiával rendelkező kétéves projektekhez, amelyek javaslatot tesznek 3–10 irodalmi műcsomag fordítására, közzétételére és promóciójára.

Végrehajtó ügynökség: Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA)
Pályázati azonosító: EACEA-05-2020
Státusz: lejárt
Határidő: 2020.05.05.
Keretösszeg: 2 000 000 EUR
Támogatási forma: Vissza nem térítendő
Kedvezményezett:

Támogatásban részesülhetnek a Kultúra alprogramban részt vevő országokban székhellyel rendelkező olyan kiadók, amelyek a könyvkiadási ágazatban tevékenykednek, és a pályázatok benyújtásának határidejekor legalább 2 éve jogi személyiséggel rendelkeznek.

Konzorciumi előírás:

-

Feltöltés ideje: 2020. 03. 04.
Határidő:
2020.05.05.
Kiírás neve magyarul:
Műfordítási projektek támogatása 2020
Kiírás neve angolul:
Support to Literary translation projects
Program:
Creative Europe
Alprogram:
Culture Sub-programme